Aso’s in AZC’s

10% van de capaciteit van de Nederlandsche politie gaat op aan orde handhaving in en rond de asielzoekerscentra. “Dat betekent dat een kleine 6000 medewerkers niet voor andere taken kunnen worden ingezet”. Aldus de Vereniging voor Middelbaar en Hoger Personeel namens de politiebond.
41.467 vluchtelingen zaten er op dat moment in de reguliere- en de noodopvang. Dat betekent dus dat er per zeven vluchtelingen één politieman nodig is om de zaak in bedwang te houden.
Als hetzelfde zou gelden voor alle inwoners van Nederland dan hadden we een politiekorps nodig van twee en een half miljoen man. Dit is een aspect van het vluchtelingen probleem dat weinig aandacht krijgt. Er waren nogal wat mensen bang dat er bij de nieuwkomers terroristen zouden zitten, die zich hier als vluchteling zouden aandienen, maar terrorisme lijkt alleen maar één aspect te zijn van alle gewelddadigheid die de vluchtelingen uit moslim landen kenmerkt. Dat je daar zo weinig over hoort, dit in tegenstelling tot het geweld van Nederlandse jongeren in Steenbergen en Hoek van Holland, is bewust beleid van progressieve overheden en media. Dat is struisvogelpolitiek en dat hebben overheidspartijen als de PvdA gemerkt bij de laatste verkiezingen
Het lijkt me duidelijk dat als de andere Europese landen soortgelijke problemen hebben, dat we andere maatregelen moeten nemen voor de asielopvang dan tot nu toe.
Kranten als de NRC en de Volkskrant gaan er van uit dat alle immigranten legitieme asielzoekende vluchtelingen zijn, tot het tegendeel is bewezen en dan liefst strafrechtelijk. Statistisch is dat onzin. De grote meerderheid is economisch vluchteling. Omdat de meesten hun paspoorten weggooien is dat per individu meestal niet te bewijzen, maar het feit alleen al dat ze hun papieren weggooien wijst erop dat we in meerderheid niet met legitieme asielzoekers te maken hebben. Er is bovendien niet altijd een redelijk verschil te maken tussen legale en illegale asielzoekers. Ze willen allemaal een beter leven en denken dat allemaal in Europa te kunnen vinden. En of je een bom op je hoofd krijgt in Syrië of een mes in je buik in Libië, dat maakt ook niet uit.
Dat er in Syrië oorlog wordt gevoerd en in Marokko niet, of dat je vanuit Marokko je kunt beroepen op gezinshereniging en vanuit Syrië niet, zou niet zo ’n groot verschil horen te maken. Hou ze om te beginnen allemaal buiten Europa. Laat alleen degenen toe van wie vast staat dat een toegevoegde waarde voor de Europese samenleving hebben of dat hun leven elders acuut in gevaar is. En zorg dat de rest met Europese steun een eigen leven kan opbouwen in Afrika.
Het idee van de VVD om alleen asielaanvragen te behandelen die van buiten Europa worden ingediend lijkt me op zich heel zinnig . Het idee was verder niet erg goed uitgewerkt want terug sturen naar de landen van herkomst levert te veel problemen op, daar moet je niet aan willen beginnen. Maar wat wel kan is op Europees niveau een opvang centrum ergens in Afrika organiseren of als dat niet direct lukt ergens in het noorden van Scandinavië. Daar zou je alle illegalen, allochtone criminelen en paspoortlozen uit de Arabische en Afrikaanse landen naar toe kunnen sturen. Ook de drenkelingen die je uit de Middellandse Zee vist, maar vooral alles wat aan allochtonen hier betrapt wordt op illegaal wapenbezit, diefstal, beroving en andere ernstige vormen van wetsovertreding. Leg boten in de havens van Rotterdam en Amsterdam, stop daar alles in wat je aan dat soort wetsovertreders aantreft en als zo’n boot vol is stuur hem dan naar het opvangcentrum dat we voor dat soort mensen creëren.
Dat het gezamenlijk met de andere EU landen moet lijkt me duidelijk. Anders kunnen we Schengen wel vergeten en hebben we straks niet alleen een vluchtelingen probleem, maar een EU waar het vrije verkeer van personen verleden tijd zal blijken te zijn.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.