Aanzetten tot haat.

Wat moet je aan met iemand die zegt: voor mij staat vast dat Wilders en zijn PVV zich op de zelfde voedingsbodem baseren als het vooroorlogse fascisme en nationaal socialisme? Moet je volstaan met de constateren dat het slecht Nederlands is en dat geen redelijk mens zich van dat soort onzin iets aantrekt?
Willem Huberts, die zulke dingen schrijft en zegt, kan dat kennelijk doen zonder dat een officier hem voor belediging of haatzaaien dagvaart en zonder dat een rechtbank hem daarvoor veroordeelt.
We vinden zo ‘n uitspraak in Nederland niet onbehoorlijk genoeg om die man ervoor in rechte te betrekken, terwijl de praktijk toch heeft uitgewezen dat dit soort gestook mensen hun leven kan kosten. Pim Fortuijn en Theo van Gogh hebben allebei hun leven verloren doordat ze door mensen als Huberts met de vinger werden nagewezen. De moordenaar van Pim Fortuijn werd niet tot levenslang maar tot achttien jaar veroordeeld en na twaalf jaar al weer op vrije voeten gesteld, waarna hij prompt de Staat der Nederlanden in kort geding wilde dwingen de voorwaarden van zijn voorlopige vrijlating te verzachten.
Dat soort halfzachte behandeling maakt het levensgevaar waarin mensen als Wilders en Fortuijn verkeren onnodig groter. Wilders en Fortuijn hebben of hadden het recht zich te verzetten tegen de gewelddadigheid die de Nederlandse samenleving in zijn greep heeft gekregen sinds onze overheid de immigratie heeft toegestaan van miljoenen moslims en zwarte Afrikanen. Mensen die als groep geen enkele toegevoegde waarde hebben voor ons land maar die wel het leven voor de gewone mensen in Nederland moeilijker maken dan nodig is.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in strafrecht en criminologie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s