Doe het zelf voor het te laat is.

De katholieke bisschop die de herdenkingsmis opdroeg voor September 11th in de St Patrick kathedraal in New York, wilde de moslim gemeenschap in de VS in bescherming nemen tegen wraakoefeningen van hun mede-Amerikanen. ‘De terreuraanslagen van jongstleden dinsdag’, sprak hij, ‘zijn niet gepleegd door ‘de moslims’, maar door een aantal misleide individuen.’
Je kunt sympathie hebben voor de goede bedoelingen van de bisschop zonder het noodzakelijk met hem eens te zijn. “De moslims’ is waarschijnlijk wel een te vage term maar het is aan de andere kant wel duidelijk dat er meer dan alleen een paar individuen gemoeid zijn met de aanslagen en dat moslims toch de beste benadering is van wat de daders met elkaar gemeen hebben. Dit houdt geen gezamenlijke verantwoordelijkheid in van alle moslims en zeker geen persoonlijke aansprakelijkheid van alles en iedereen die dat geloof aanhangt. De e.t. president van de VS en zijn minister van buitenlandse zaken hebben terecht gewaarschuwd tegen wraakpogingen tegen Amerikaanse of buitenlandse moslims, waarbij dan opnieuw willekeurige slachtoffers zouden vallen.
Maar wat het wel betekent is dat de moslim wereld de bron is van de wrok jegens Amerika en dat die wrok de oorzaak is van het terrorisme. De moslim wereld is iets anders dan de moslim religie. De moslim wereld is aan de andere kant meer dan alleen een paar politieke en religieuze leiders, die bewust de haat en de wrok gevoed hebben. Hier is de moslim religie niet gebruikt als een bron van vrede en geluk voor de gelovigen maar als een wapen van haat en vernietiging. Als er een ding duidelijk is geworden uit de gebeurtenissen van September 11th en de latere wreedheden in Londen en Madrid, dan is het dat het moslimgeloof eens goed naar de eigen fundamentalisten moet kijken en schoonmaak moet houden in eigen huis voordat anderen het voor ze gaan doen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, geloof, geweld, maatschappelijk, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.