Veranderde visie.

In de Volkskrant van 14/8/12 staat een artikel van de Arabist Maarten Zeegers met de kop ‘ Syrische revolutie ten dode opgeschreven’. Wat hij bedoelt te zeggen is dat de revolutie niet tot een beter Syrië zal leiden maar dat het regime dat ze daar krijgen als de Soennieten winnen geen haar beter zal zijn dan dat van Assad. Lees het artikel, het is interessant.
Wat hij eigenlijk beweert is dat de visie op Syrië van Mevrouw Clinton en van de hoofdredacteuren van de progressieve media in het westen ten dode is opgeschreven. Syrië gaat gewoon verder, wie de burgeroorlog daar ook wint. Alleen de slachtoffers veranderen.
Het soort visies als die van Clinton zijn heel hardnekkig. Progressieve mensen hebben oogkleppen op. Ze zien alleen wat ze willen zien.
Ook lang voor de Lente zei men in Arabië in de Engelstalige editie van kranten en tv uitzendingen heel andere dingen dan in de Arabische. Edward Said – een christen overigens en geen mohammedaan – schreef totaal anders over het Palestijnse vraagstuk in de Amerikaanse pers dan hij deed in de Egyptische versie van Al Ahram. Men weet in de Arabische landen heel goed dat het verkeerd overkomt in het westen als men openlijk zegt wat men denkt. Een humanistische behandeling van vijanden vindt men ridicuul en in strijd met de koran, maar dat wil het westen niet horen. Onze publieke opinie en mensen als mevrouw Clinton willen er niet van weten.
Er is een fundamenteel verschil tussen de westerse en de Arabische samenleving en dat verschil kan men kort samenvatten. De Arabische samenleving deugt niet en als gevolg daarvan heerst er al sinds mensenheugenis geweld en armoede.
Ze zitten op het oudste stuk cultuurgebied van de westerse wereld. Het schrift is er bedacht, de piramiden gebouwd, de eerste irrigatiewerken zijn er uitgevonden, alle grote godsdiensten komen er vandaan en kijk wat de Arabieren er van hebben gemaakt!
Daarom is het ook zo van belang dat we in Amsterdam en andere grote steden geen Arabische wijken laten voortbestaan waar zich een Arabische cultuur van geweld en tasjesdieven kan handhaven. Maar toch..
Al die Arabieren die als immigranten naar Europa komen zijn afstammelingen van de mensen die ons vroeger in de Maghreb en het Midden Oosten hebben voorgedaan hoe je een cultuur maakt en een samenleving. Voor zover genetische aanleg iets betekent moeten we ervan uitgaan dat Arabieren van nature heel geschikt zijn als medeburgers en dus een aanwinst kunnen zijn voor hun nieuwe vaderlanden. Voorwaarde is dan wel dat ze van die Arabische Midden-Oostengewoonten afkomen. Ze moeten Europeanen worden, die met anderen in vrede kunnen leven en die hun bijdrage leveren aan een gemeenschappelijke westerse cultuur.
Het fysiek onmogelijk maken van Arabische wijken met Arabische gewoonten is daarvoor een voorwaarde. Voor zover daarbij wetten in de weg staan en verdragen moeten die dringend worden veranderd en eigenlijk zouden de verkiezingen in Europa voorlopig daarover horen te gaan. Het is het belangrijkste probleem dat we hier in West Europa hebben. Als we er nu niets aan doen gaat dat onze kinderen opbreken. Onze kinderen, ook de Arabische en Turkse.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.