Het beleid moet anders.

De idee van de VVD dat we wat moeten doen aan de eindeloze stroom immigranten uit Arabië en Afrika is eigenlijk geen nieuws. Iedereen die er over na denkt ziet wel in dat we niet door kunnen gaan met alles en iedereen hier toe te laten. Het is geen toeval dat de VVD’er die met het plan kwam om de grenzen te sluiten zelf allochtoon is. Wie hier eenmaal zit en geaccepteerd is, ziet meteen dat de verkregen veiligheid en welvaart illusoir is als die straks met met miljoenen nieuwe immigranten moet worden gedeeld.
Toen de hoofdredactie van de NRC op 24/3/15 beweerde dat het in strijd zou zijn met onze liberale en humanitaire principes om de grenzen in Europa te sluiten, kletsen ze daar, met permissie, uit hun nek.
In 2014 kwamen meer dan 276.000 illegale immigranten de EU binnen. Dit is een toename van 138% ten opzichte van 2013 en de toename vormt een meetkundige reeks. In 2015 en 2016 was er opnieuw een belangrijke toename. Liberale principes of niet, Europa zal wat moeten doen aan de illegale immigratie.
De NRC gaat er van uit dat alle immigranten legitieme asielzoekende vluchtelingen zijn tot het tegendeel – liefst strafrechtelijk – is bewezen. Statistisch is dat onzin. De grote meerderheid is economisch vluchteling. Omdat de meesten hun paspoorten weggooien is dat per individu meestal niet te bewijzen, maar het feit alleen al dat ze hun papieren weggooien wijst erop dat we in meerderheid niet met legitieme asielzoekers te maken hebben. Er is bovendien niet altijd een redelijk verschil te maken tussen legale en illegale asielzoekers. Ze willen allemaal een beter leven en denken dat allemaal in Europa te kunnen vinden. Dat er in Syrië oorlog wordt gevoerd en in Marokko niet, of dat je vanuit Marokko je kunt beroepen op gezinshereniging en vanuit Syrië niet, zou niet zo ’n groot verschil horen te maken. Hou ze om te beginnen allemaal buiten Europa. Laat alleen degenen toe van wie vast staat dat ze een toegevoegde waarde voor de Europese samenleving hebben of dat hun leven elders acuut in gevaar is. En zorg dat de rest met Europese steun een eigen leven kan opbouwen in Afrika.
De idee van de VVD om alleen asielaanvragen te behandelen die van buiten Europa worden ingediend lijkt me op zich heel zinnig . Het idee was niet erg goed uitgewerkt want terug sturen naar de landen van herkomst levert te veel problemen op, daar moet je niet aan willen beginnen. Maar wat wel kan is Europees een opvang centrum ergens in Afrika organiseren. Daar zou je alle illegalen, allochtone criminelen en nieuwkomers uit de Arabische en Afrikaanse landen naar toe kunnen sturen. Niet alleen de drenkelingen die je uit de Middellandse Zee vist, maar ook alles wat aan allochtonen hier betrapt wordt op illegaal wapenbezit, diefstal, beroving en andere vormen van ernstige wetsovertreding. Leg boten in de havens van Rotterdam en Amsterdam, stop daar alles in wat je aan dat soort wetsovertreders aantreft en als zo’n boot vol is stuur hem dan naar Afrika, naar het opvangcentrum dat we voor dat soort mensen moeten gaan creëren.
Een dure oplossing, maar beter dan het door laten gaan van een teugelloze immigratie. De NRC heeft geen redacteuren die in volkswijken wonen, anders zouden ze aan den lijve ondervinden wat het betekent, als een wijk wordt overgenomen door vreemdelingen en de autochtone bewoners worden weggepest en het veld ruimen. Als je in Amsterdam van het openbaar vervoer gebruik maakt dan zie je de vrouwen hun tasjes vast grijpen als er een groepje Marokkanen of Antillianen binnenkomt. Van aanwijzingen van de tram conducteur of de buschauffeur trekken ze zich niets aan en politie is in geen velden of wegen te bekennen.
De onveiligheid in Europa is niet beperkt tot Parijs, Keulen of Malmö, die tref je in heel West Europa aan, maar niet op de redactielokalen van de grote kranten.
Ik denk daarom dat de NRC zich vergist dat er geen meerderheid voor gevonden kan worden straks, om Europawijd wat te doen aan de immigratie die het leven voor de gewone mensen zo lastig maakt. Het is alleen te hopen dat dit niet betekent dat al die ontevreden kiezers bij onverantwoordelijke rechtse partijen terecht komen als de UKIP van Nigel Farage of de vroegere FN van Le Pen sr. En dat gaat gebeuren als de bestaande grote partijen zich niets meer van hun kiezers aan wensen te trekken. Fascistische partijen als Syriza in Griekenland en Podemos in Spanje komen hier straks ook, als we ze de wind niet uit de zeilen nemen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, europa, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het beleid moet anders.

  1. Wat ik me wel afvraag is hoe men de orde in die Afrikaanse zone gaat handhaven. Doordat het gros van de aankomende migranten man is, wordt de spanning in zo’n enclave heel snel om te snijden. Strenge westerse handhaving garandeert commentaar over moderne slavernij of iets van dien aard. Lakse handhaving garandeert moord en doodslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s