Assimilatie van moslims.

De moslim gemeenschappen in Nederland moeten geassimileerd worden willen we op den duur etnische conflicten vermijden. Niet geassimileerde moslims weer naar huis sturen naar Marokko en Turkije, zoals Wilders dat wil, gaat waarschijnlijk niet gebeuren en zeker niet als dat alleen vanuit Nederland zou moeten.
Het is in strijd met de grondwet, met een aantal mensenrechten verdragen, maar ook met de heersende moraal en het fatsoen. Het verdrijven van de moslims zou te veel lijken op de deportatie van joden in de tweede wereldoorlog. Daarvoor is bij de Nederlandse bevolking geen meerderheid te vinden, nog los van de onoplosbare logistieke problemen die het mee zou brengen. Integratie is de enige oplossing, er is geen echt alternatief. Vermoedelijk denkt Wilders daar zelf net zo over, maar zegt hij dat niet hardop, omdat het hem kiezers zou kosten. Ook zijn harde taalgebruik tegenover de immigranten heeft weinig spontaans. Hij doet het omdat het stemmen brengt en om geen andere reden. Tenslotte is de man zelf ook allochtoon.
Assimilatie is een tweezijdig proces, ook dat kan niet anders. Pas als vanuit beide gemeenschappen, de autochtone en allochtone, voldoende mensen zich in gaan zetten voor wat hen verbindt in plaats van wat hen scheidt, is er een kans dat het gaat lukken. Aboetaleb is een goed voorbeeld van iemand van Marokkaanse afkomst die een positieve bijdrage levert en zoals hij zijn er meer[1]. Vanuit de Nederlandse gemeenschap gebeurt er eigenlijk bitter weinig. De afkeer van Wilders die het Nederlandse establishment aan de dag legt en waar veel mensen zich zo op voor laten staan helpt de assimilatie niet, die werkt averechts. Zij bevordert de tegenstellingen in de samenleving. Wilders en zijn PVV zijn niet het probleem, ze zijn een symptoom. Het veroordelen van Wilders helpt de Marokkaanse en Turkse immigranten niet om zich hier beter thuis te voelen. Het zijn de aanhangers van Wilders in de volkswijken waar de immigranten in de eerste plaats mee moeten leren leven. De neerbuigende inburgering faciliteiten en de bureaucratische aanpak van het onderwijs, van de veiligheid, de huisvesting en de zorg hebben allemaal geen bijdrage geleverd aan de assimilatie van niet-westerse allochtonen. Zij hebben de etnische tegenstellingen alleen maar vergroot. De stemmen op Wilders komen vooral uit de lagere klassen in de samenleving. Zijn partij en de SP zijn de twee partijen van het autochtone gewone volk. Dat geen van de reguliere politici met een oplossing voor het etnische probleem is gekomen is de belangrijkste verklaring voor de instabiliteit in de Nederlandse politiek, die nu al decennia lang bij iedere verkiezing sterk wisselende uitslagen oplevert.
[1] Niet Marcouch, de gedesigneerde burgemeester van Arnhem. Het blijft een raadsel hoe een politiek correcte gemeenteraad tegen de zin van een meerderheid van de bevolking zo ‘n voordracht kan inleveren bij de minister. Als ik de Arnhemmers was zou ik een referendum organiseren over deze benoeming.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.