Utopisch project.

De hoeveelheid geld die in de vorm van uitkeringen naar migranten gaat, die vooral uit Arabisch sprekende landen afkomstig zijn, is indrukwekkend. Landen als Duitsland, Nederland en Oostenrijk weten heel goed dat het dit soort uitkeringen zijn, die de migranten naar Noord Europa lokken.
Ze weten daarnaast ook dat praktisch alle massamoorden van deze eeuw zijn gepleegd door jonge mannen die uit deze landen afkomstig zijn. Ook dat de bevolkingsgroepen waar ze toe horen in andere opzichten krankzinnig hoge cijfers voor asociaal gedrag te zien geven. Ze blijven die mensen vluchtelingen noemen en ze behandelen alsof het slachtoffers zijn in plaats van migranten met een flink aantal terroristen in de gelederen.
Ze maken zelf mee hoe er Arabieren zijn die een vrachtwagen stelen, de chauffeur vermoorden en met die auto een drukke markt op rijden waar Duitsers hun kerstinkopen aan het doen zijn. In Frankrijk kwamen bijna negentig mensen om het leven bij een soortgelijke aanslag in Nice.
Is er überhaupt een reden om Arabieren toe te laten tot Europa. Misschien niet, zeggen onze overheden, maar het ontbreekt ons aan wettelijke middelen om ze uit te zetten. Ook praktisch is dat niet goed mogelijk, want waar moeten ze heen? De thuislanden nemen ze niet terug. Bovendien is een groot deel van die Arabieren en andere niet westerse allochtonen helemaal geen moordenaar, maar zijn het mensen uit oorlogsgebieden of uit streken waar het om een andere reden niet goed gaat. Daarom steken overheden collectief de handen in de lucht en roepen: hier staan we en we kunnen nu eenmaal niet anders.
Maar het kan natuurlijk wel anders. Wetten en verdragen zijn er voor de mensen en als ze je hinderen dan verander je ze zo, dat ze je niet langer in de weg zitten. Daarbij hou je er wel rekening mee dat je humanistische principes hebt die niet geschonden moeten worden, maar aan de andere kant laat je jezelf ook niet onnodig slachtoffer worden van je eigen principes.
Wat doe je dus? In de eerste plaats hou je een referendum in alle Noord Europese landen met de vraag of de instroom van migranten uit Afrika en het midden oosten wel of niet het grootste probleem is waar we in Europa mee zitten. Als een democratische meerderheid dit als grootste probleem ziet, vraag je vervolgens of de overheden verplicht zijn om adequate maatregelen te nemen. Als ook daarop het antwoord ja is, vraag je wat we met overheden moeten doen die in dit opzicht in gebreke zijn. Als het antwoord is dat die dan maar op moeten stappen, wacht je eerst even af. Als die overheden dan niet uit zich zelf opstappen doe je een beroep op de gewapende macht en de politie om het ontstaan van tijdelijk noodregeringen te bevorderen. Die noodregeringen komen dan bij elkaar en gaan samen aan het werk.
In de eerste plaats moet er voldoende geld worden gevoteerd. De kosten van het remigratie project liggen in de orde van vele honderden miljarden euro ‘s. Zeg maar de kosten van een flinke mondiale oorlog.
In de tweede plaats moet er een ruimte buiten Europa worden verkregen waar de uitgezette allochtonen heen kunnen. Dat zal gemakkelijker zijn dan veel mensen nu denken. Die ruimte is er in Noord West Afrika en de landen daar hebben er baat bij als er een groot centrum komt waar vluchtelingen heen kunnen. Die hebben net zo veel last als wij van de massa migratie, die zich intussen van Turkije heeft verlegd naar Noord Afrika en die in angstwekkend snel tempo aan het toenemen is.
In de derde plaats moeten er op die plek faciliteiten worden gebouwd en Europese ondernemers worden aangemoedigd door subsidies en langjarige afname contracten om zich daar te vestigen. De nieuwe vestiging is tweetalig. Je kunt er terecht met Engels en Arabisch. De wetgeving en het bestuur zijn vooralsnog Europees.
Binnen die vestiging zijn er afdelingen voor mensen die er voor straf heen worden gestuurd en voor vluchtelingen uit Arabië en Zwart Afrika. Na het uitzitten van de straf kan die eerste categorie zich bij de tweede voegen en beiden kunnen vanuit deze nieuwe woonplaats een vergunning tot voorlopig verblijf in Europa aanvragen. Zo ‘n vergunning zal worden gegeven als de betrokkene in moreel en vaktechnisch opzicht gekwalificeerd is en aan hun aanwezigheid hier behoefte bestaat.
Europese onderwijsinstellingen zorgen ervoor dat de migranten worden opgeleid en de ontbrekende kennis wordt aangevuld. In de nieuw gevestigde bedrijven kunnen de bewoners hun ervaring opdoen. Dat is een van de zaken waar die bedrijven subsidie voor krijgen.
Sociale uitkeringen zijn in het nieuwe centrum aan de zeer lage kant, maar christelijke en mohammedaanse organisaties worden uitgenodigd om voor noodhulp te zorgen. Transport naar de landen waar de bewoners oorspronkelijk vandaan komen is gratis.
Vanuit het nieuwe centrum in West Afrika wordt ontwikkelingshulp gegeven in zwart Afrika en Arabië. Dat gebeurt door de bewoners van de landen daar uit te nodigen om te komen werken en een opleiding te volgen. Het gebeurt ook door vanuit het centrum nieuwe industriecentra in die landen te bouwen en bemannen.
De kans dat een dergelijk project een nieuwe impuls zal geven aan de wereld economie is niet gering, maar alleen als men er zich met hart en ziel ingooit.
Natuurlijk heeft het afschaffen van het bestaande stelsel van sociale uitkeringen ook grote gevolgen voor de autochtone bewoners van Europa. Ook zij zullen meer moeten doen dan alleen maar een tandje bijzetten. Maar dat mensen niet hun hand ophouden maar een eigen boterham verdienen, is een gezond principe. Overheden zijn er niet om burgers te onderhouden maar ervoor te zorgen dat die dat zelf kunnen doen. Voor een dergelijk grootscheepse verandering in de relatie tussen overheid en burgers zal een overgangsperiode nodig zijn en daarom hebben we er belang bij dat het besluit om deze weg in te slaan zo snel mogelijk wordt genomen. We hebben nu de middelen nog voor zulke megaprojecten, maar met de groei van de bevolking en de uitputting van allerlei grondstoffen zal dat meer heel lang het geval zijn.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, europa, Midden Oosten, politiek, toekomst. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.