Recht voor verkrachters.

Mohammed M. uit Hoogwoud heeft in oktober vorig jaar in Hoorn een 28-jarige vrouw proberen te verkrachten. Hij kreeg daar van de rechter 18 maanden cel voor, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Twaalf maanden vast zitten is als straf serieus genoeg om na afloop te worden uitgezet en de staatssecretaris heeft aangekondigd dat ook van plan te zijn.
Dan moet eerst de verblijfsvergunning worden ingetrokken en andere formaliteiten vervuld, vindt hij. Ik vraag me dat af.
Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie heeft een besluit- en vertrekmoratorium afgekondigd voor de delen van Somalië die onder controle staan van de terroristische organisatie Al-Shabaab. Het is mogelijk dat M in een van de delen van Somalië thuis hoort, die onder dat besluit vallen, maar juist van verkrachters als M. zou je denken dat die in dit soort gebieden welkom zijn. Als we mensen niet terug sturen naar Somalië is dat omdat daar ‘gericht geweld’ heerst ‘tegen belangrijke gebouwen en personeel in dienst van de overheid of van AMISOM, tegen journalisten, politici en tegen plaatsen waar buitenlanders verblijven’. Dat geldt allemaal niet voor Mohammed M. Integendeel, die probeert van Hoorn een stukje Somalië te maken en terugsturen lijkt in zijn geval de enige juiste beslissing, ook als we niet weten waar hij in zijn thuisland terecht zal komen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.