Ongewenste bureaucratie.

Janny Groen, een ideeënrijke journaliste, pleitte ervoor dat moslima’s en homo’s de handen ineen zouden slaan. Een jaar of twintig geleden hadden we hier nog een voormalige moslima uit Somalië, die nu in Amerika woont maar toen zonder succes voor haar moslima zusters opkwam. Ongeveer tegelijkertijd hadden we een bekende darkroom bezoeker en liefhebber van jonge Marokkanen, die voor de rechten van de homo’s optrad.
De handen ineenslaan deden moslima’s en homo’s toen niet en nog steeds zijn moslimvrouwen niet te bewegen om met andere slachtoffers van moslimgeweld te gaan samenwerken. Dat is de schuld van de progressieve Nederlanders, die de moslims de gelegenheid hebben geboden om eigen gemeenschappen in Nederland te stichten, waar de discriminatie van vrouwen en homo’s met geweld gepropageerd en afgedwongen kan worden.
Zolang de moslima’s van die gemeenschappen deel uit blijven maken en niet van de reguliere samenleving, is het een illusie om te menen dat discriminatie kan worden uitgebannen of dat de moslimvrouwen aan een poging daartoe hun medewerking zullen geven. Juist omdat ze met geweld bedreigd worden en omdat ze van die gemeenschap deel uitmaken kunnen ze aan de oproep van Janny Groen en van al die andere mensen, die het goed met ze voor hebben, geen gevolg geven.
We kunnen aan de geïmporteerde discriminatie weinig doen zolang onze progressieve politieke partijen van mening blijven dat de vrijheid van godsdienst inhoudt dat men er criminele wijken en gemeenschappen op na mag houden en dat het onze overheden niet vrij staat om in te grijpen.
Men leest er niets over maar het is een publiek geheim dat de politie de mohammedaanse wijken alleen ingaat met kogelvrije vesten en met voldoende mankracht om zich tegen het heersende geweld te kunnen weren.
Het zijn niet alleen de homo’s en de moslimvrouwen die te lijden hebben van de criminogene immigranten gemeenschappen, maar ook de autochtone samenleving verhardt erdoor en wordt onplezieriger. Dat was dertig jaar geleden al aan te zien komen. We hebben, toen het nog gemakkelijk kon, er niets aan gedaan. De pretext was dat wetten en verdragen het ons verboden maar wie meent dat we de slaven zijn van onze eigen regels heeft niet goed begrepen dat regels er zijn voor de mensen in plaats van omgekeerd.
De minister en de Kamer menen op grond van de Nederlandse tolerantie t.a.v. homo’s dat psychische of medische hulp bij het bestrijden van homoseksuele neigingen niet in het zorgpakket thuis hoort en dat de vergoeding voor deze kosten dient te worden afgeschaft. Als dat er toe leidt dat homofiele moslims minder steun krijgen vanuit de overheid is dat ook weer zo’n voorbeeld van hoe onze overheid haar ideologie laat prevaleren boven haar zorgplicht en dat is zorgelijk.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in bureucratie, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s