Burgergeweld

In Purmerend is een man woedend in zijn auto gesprongen en op een groep jongens afgereden die hem zaten te treiteren. Daarbij is hij over het been van een van de kinderen gereden die daarbij een gecompliceerde breuk opliep. Hij is gearresteerd, maar later weer vrijgelaten in afwachting van zijn berechting
De allochtone ouders van het kind dreigden Nederland te verlaten tenzij de man opnieuw werd vastgezet. Zolang hij vrij rondliep voelden ze zich met al hun kinderen hier niet langer veilig, zei de moeder.
De politie dacht dat het met die veiligheid wel meeviel zolang de kinderen zich op straat beter gedroegen, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het gedrag van die man buitenproportioneel was en dat een strafrechtelijke vervolging van deze woedeaanval zeker op zijn plaats was.
Overlast van allochtone kinderen in volkswijken jegens autochtonen is intussen heel gewoon geworden in dit land en statistisch is het een zekerheid dat daar in toenemende mate met geweld op gereageerd gaat worden als de politie niet in staat blijkt het in de hand te houden.
De politie voelt zich bij een adequaat reageren tegen allochtonen niet gesteund door onze progressieve overheid. Ondanks dat we hier meer politieagenten per vierkante meter hebben dan in alle andere landen van Europa, is het optreden tegen straatoverlast en kleine criminaliteit nergens zo beneden de maat.
En in dat dreigement van de moeder van de jongen met het gebroken been geloof ik niet zo. Ik denk dat het aantal allochtonen dat vertrekt om reden van veiligheid minimaal zal blijven, maar dat de vijandigheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen zal blijven groeien als de politie het geweldsmonopolie van de overheid niet scherper gaat bewaken.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, geweld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s