Mart Smeets

Sommige dingen zijn objectief, zoals twee plus twee is vier. Daar kun je redelijkerwijs niet van mening over verschillen. Andere dingen zijn subjectief. Je houdt van drop of je houdt er niet van. Dat oordeel kan niemand anders voor je vellen en het mag allebei, er van houden of niet. Maar er zijn ook oordelen die niet helemaal objectief en niet helemaal subjectief zijn, maar iets er tussen in. De Taj Mahal is een mooi gebouw. Wie het lelijk vindt is toch min of meer een zonderling. Hitler deugde niet. Wie er anders over denkt zal, als hij verstandig is, dat oordeel voor zich houden.

Maar het oordeel: godzijdank, Mart Smeets stapt op, die hoeven we niet meer te zien. Dat oordeel is subjectief. Er zijn nog al wat mensen die daar anders over denken, om te beginnen Mart Smeets zelf.
Vroeger had je Willem O. Duijs waarover Doemaar ooit gezongen heeft: Kan dan niemand ons bevrijden van Willem Duys en Van der Meyden? Persoonlijk sta ik in dit geval achter Doemaar en in het geval van Mart Smeets achter de mensen die zijn opvolger beter vinden, wie dat dan ook geworden zou zijn. Maar ik ben me er van bewust dat je daar anders over kunt denken. Ik vind trouwens wel dat het veel zegt over de mensen die daar anders over denken.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in zo maar wat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s