De VN en Amerika.

Wat er met de Democraten in Amerika loos is, valt niet goed te begrijpen. Je zou denken dat ze van de twee ambtstermijnen van hun eerste zwarte president een onverdeeld succes hadden willen maken en in plaats daarvan hebben ze hem Hillary Clinton als minister van buitenlandse zaken en beoogde opvolger in de maag gedouwd. Zijn pogingen om toenadering te zoeken met de moslim landen hebben niets opgeleverd en de relaties met de enige betrouwbare bondgenoot van de VS in het Midden Oosten zijn behoorlijk verslechterd.
Dat Netanyahu, de Israëlische premier, niet happy was met de laatste stuiptrekkingen van het Obama regime valt te begrijpen. De speech van Kerry en de resolutie in de Veiligheidsraad riepen, voor zover dat nog nodig was, de rest van de wereld op om stelling te nemen tegen Israël en vóór de terroristen en moordenaars in het Midden Oosten.
Van Obama met diens opvoeding in Indonesië en zijn leven in Chicago is dat nog enigszins te begrijpen, maar van de democraten als partij niet. Kerry, zou je zeggen, moet toch ook na zijn aftreden als minister van buitenlandse zaken verder in de VS. En dan niet als links radicaal zou je denken.
Nu Trump president is geworden in plaats van Clinton, is de normale relatie tussen Amerika en Israël bezig te herstellen en zal er wel schoonmaak worden gehouden onder de functionarissen die zich onder Obama op het verkeerde pad hebben begeven, Kerry natuurlijk voorop.
In het Midden Oosten is er maar één land dat de belangen en de normen en waarden van de VS deelt en dat is Israël. Maar van een twee statenoplossing, waar zo lang naar gezocht is, vooral door Amerika en Europa, kan intussen geen sprake meer zijn. Er zal voor Amerika niets anders opzitten dan een rigoureuze scheiding te bevorderen tussen Israëli’s en Arabieren. Dan zal pas goed blijken hoezeer Amerika in de moslimlanden gehaat wordt en hoe dat laffe gedrag van het Obama regime daar geen enkele verandering in heeft gebracht.
Dat in het conflict tussen joden en Arabieren het gelijk aan de kant van de joden ligt is moeilijk te ontkennen. Ook al was bij het begin van hun conflict voor beide standpunten wel wat te zeggen, in de loop van de jaren heeft het gedrag van de Arabieren aangetoond dat er met dat volk niet te leven valt. Een van beide partijen moet nu weg uit Palestina en het is duidelijk dat, voor zover dat aan de gemiddelde Amerikaan ligt, dat de Arabieren zullen zijn. Als dat moeilijkheden met de olietoevoer oplevert dan moet dat maar. Lang zullen die moeilijkheden trouwens nooit kunnen duren want als de olietoevoer ophoudt, houdt in het Midden Oosten ook de voedseltoevoer op.
Amerika is, ondanks alle kritiek uit de diepere krochten van de VN, de macht die het in de wereld voor het zeggen heeft. Het land is machtiger dan alle andere VN leden bij elkaar. Dat zal blijken als Amerika het verstandige besluit zou nemen om die organisatie vaarwel te zeggen en haar verdere toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.