De ABN.

ABN Amro vindt dat er opvallende overeenkomsten zijn tussen Griekenland en Groot Brittannië. Beide landen hebben grote schulden en een stagnerende economie, schrijft hun econoom.
Je verbaast je wel eens over de slordigheid waarmee de economen van banken je van informatie menen te moeten voorzien. Grote gelijkenis, ja zoals er ook een grote gelijkenis is tussen een muis en een olifant. Ze zijn allebei grijs en het gaat in beide gevallen om zoogdieren.
Eigenlijk is het enige punt van gelijkenis tussen de twee landen hun tekort op de betalingsbalans. Dat neemt in GB wel af op het moment, maar het is nog steeds onaanvaardbaar hoog en dat is het in Griekenland ook. Bovendien zijn er in Griekenland nog geen tekenen van verbetering terwijl in Engeland de economie groeit, zij het niet erg snel.
Het nationaal product was in Groot Brittannië in 2016 $ 2619 miljard en in Griekenland $ 194.56 miljard, een factor 13,5 verschil. GB heeft een bevolking van 65,1 miljoen en Griekenland van 10,8 miljoen, een factor zes verschil. Rekent U zelf maar uit wat dat betekent voor het inkomen per hoofd.
Kunnen ze dat bij de ABN dan niet? Ik mag hopen van wel, want ik heb er een aantal rekeningen lopen
Wie verder meent dat hij de City van Londen of HM Treasury kan vergelijken met de financiële wereld van Griekenland is niet meer te volgen. Zo ’n uitspraak is geloof ik interessant doenerij. De econoom in kwestie moest waarschijnlijk snel zijn stukje schrijven en deed dat pour épater le bourgeois.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Engeland, geld en economie, Griekenland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s