Helmut Kohl r.i.p.

Hoe is het mogelijk dat Helmut Kohl zo algemeen geëerd wordt voor de manier waarop hij de Duitse eenheid heeft hersteld, terwijl het toch duidelijk moet zijn dat het in één klap samenvoegen van de twee Duitslanden een economische ramp geweest is die Duitsland tien jaar achterop gezet heeft? Iedereen heeft toch kunnen zien dat het samenvoegen van de twee economieën op voet van gelijkheid tot het faillissement van de voormalige DDR heeft geleid en dat alleen de gepensioneerde Ossies daar ten laste van hun nieuwe landgenoten van geprofiteerd hebben? Waarom is in al die andere Oostbloklanden de welvaart spectaculair gestegen na de Wende en alleen in Oost Duitsland catastrofaal gedaald?
Ik heb Kohl altijd voor een onbehoorlijke, intimiderende en een oerdomme man gehouden. Om nu te doen alsof hij de grootste Duitser uit de naoorlogse tijd is geweest, heeft iets macabers. Duitsland heeft in Konrad Adenauer en Helmut Schmidt twee echt grote mensen gehad en in Schröder een van de meest intelligente Europese staatslieden. Maar algemeen vinden ze daar Brandt en Kohl de twee grootste, terwijl dat toch vooral show figuren zijn geweest. Niemand spreekt meer over Ludwig Erhard, misschien geen groot politicus maar wel een groot econoom. Zelfs Kiesinger was beter dan Kohl, maar je computer verbetert die naam in Kissinger als je hem opschrijft.
Het is een van de beste politieke zetten geweest van Angela Merkel, om Kohl uit te manoeuvreren, toen hij een bijdrage voor de partijkas van de CDU niet had opgegeven en hij vervolgens het fatsoen had om niet de naam te noemen van degene van wie het geld afkomstig was. Eigenlijk nog een van de netste politieke beslissingen die hij heeft genomen. Maar dat hij, ook als grote man achter de schermen, op dat moment van het Duitse toneel verdween, was bittere noodzaak. Misschien dat lichte spijt over de manier waarop dat toen gegaan is, toch de reden is geweest voor al dat valse eerbetoon van nu. Hoe dan ook, de affaire Kohl heeft alle kenmerken van een bittere klucht.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, onzin. Bookmark de permalink .

3 reacties op Helmut Kohl r.i.p.

 1. Guus Bierman zegt:

  Volledig mee eens ! Staatslieden die te lang aanblijven zoals Kohl worden een soort dictator en staan dan te ver weg van de realiteit en denken zich alles te kunnen permitteren . Zo ook de nummer rekening in Zwitserland van de CDU waar donaties gedaan werden en voor de fiscus weg gehouden werden .Regelrechte corruptie van de Bundeskanzler en iedere Duitser die zoiets doet gaat het gevang in maar niet de Bundeskanzler .Merkel als ze aanblijft zit er ook te lang met haar DDR jeugd die haar verteld om menselijk te zijn en daarom drie jaar geleden de historische fout maakte van “wir schaffen es “en lieten de asiel zoekers met tienduizenden Duitsland en Europa in ! .

  • akasdorp zegt:

   Die donatie was politiek Guus, daar heeft hij niets van in zijn eigen broekzak gestoken. Jij noemde dat vroeger , geloof ik, een dagelijkse zonde van een politicus.

 2. Guus Bierman zegt:

  Als je een nr rekening had in Zwitserland en je wilde geld opnemen gaf je dat nr op en kreeg je het . Dit nr was bekend bij Kohl en vertel me nu niet dat hij vromer was dan de paus !! Het zou ook zo kunnen dat het geld doorgesluisd werd naar vriendjes rekeningen ! Zo gaat het bij die heren !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s