Krim.

Rusland heeft zonder al te veel militaire problemen de Krim over kunnen nemen van de Oekraïne. Amerika had al duidelijk gemaakt dat het er geen oorlog bij wilde hebben en verder was er niemand in dit deel van de wereld die militair in de verte tegen Rusland leek te zijn opgewassen.
Of het verstandig is geweest, is een andere zaak. Ik denk dat Rusland er beter aan had gedaan om aan te dringen op een referendum. Iedereen gelooft wel dat Poetin militair superieur is, maar geweld gebruiken kost. Het is beter om het op de achterhand te houden en langs diplomatieke wegen je doel te bereiken, ongeveer zoals Engeland dat deed in de tijd dat het de baas was in de wereld..
Als Poetin Russisch sprekend gebied met geweld blijft bezetten dan maakt hij een doodsvijand van buren die hij straks nog hard nodig kan hebben om zijn economie op te kalefateren. Niet slim.
Misschien dat een apart tribunaal in Den Haag Janoekovitsj en zijn trawanten kan berechten wat een manier zou zijn om Poetin weer bij zinnen te brengen. Hij zelf zou in een later stadium ook op de nominatie kunnen komen te staan en dat lijkt me geen prettig vooruitzicht.

Hoe dan ook deze Krim oorlog en de opstand in het Oosten van de Oekraïne is een duidelijke aansporing om de defensie die we sinds de negentiger jaren hebben afgebroken weer op te bouwen. Niet op de manier van de Amerikanen, door atoombommen hier te moderniseren. Daar begrijp ik eerlijk gezegd niets van. Hou die moderne atoombommen in de VS en ruim wat hier nog in Europa ligt gewoon op. Ze zijn snel genoeg weer terug als dat ooit weer nodig zou zijn en voorlopig staan ze de vrede in Europa alleen maar in de weg.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Krim.

  1. Guus Bierman zegt:

    Er was geen oorlog op de Krim men is binnen gelopen en spontaan heeft de Krim bevolking voor Rusland gekozen . Wel is er een oorlog in Oost Oekraïne aangewakkerd door de EU met de van Balens en Hofstaede of hoe de man ook mag heten . Zij stonden in Kiev op de barricade en schreeuwde wij hebben gewonnen . Nou drie jaar later het land is nog corrupter dan het al was en er is een vreselijke oorlog in de Oost Oekraïne ! Jaja de mannetjes van Brussel en ook Rutte met het negeren van het referendum die weten het allemaal zo goed !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s