Politiek onvermogen.

Als er in een krantenverslag van geweldpleging geen namen en geen afkomst wordt vermeld, kunt U er als regel wel vanuit gaan dat het niet westerse allochtonen betreft. Meestal zijn het dan ook geen Indiërs of Chinezen, maar Marokkanen, Turken en mensen van Afrikaanse afkomst.
Het geweldgebruik van deze niet westerse allochtonen neemt door de jaren heen eerder toe dan af. Het wordt vaak in groepen gepleegd en is in hoofdzaak afkomstig uit de allochtone wijken, die we intussen in alle grotere steden hebben.
B&W van Rotterdam hebben in een vroeg stadium geprobeerd een eind te maken aan het ontstaan van allochtone wijken, maar de regering in Den Haag heeft daar een stokje voor gestoken. Wetten en verdragen verzetten zich daartegen, vond men in Den Haag en die constatering was zeker juist. Maar wetten en verdragen zijn niet voor de eeuwigheid. Als de wijkvorming van allochtonen tot voorzienbare problemen leidt dan kunnen verdragen worden opgezegd en wetten aangepast.
Waarom dat niet gebeurd is, is een vraag die niet zo gemakkelijk is te beantwoorden. Aan te nemen valt dat ook in Den Haag wel onderkend is dat de combinatie van snelle bevolkingsaanwas in Afrika en Arabië en de humanitaire opvang van vluchtelingen in Europa, een stroom van immigranten op gang zou brengen. Het was duidelijk dat dit op den duur tot onhoudbare situaties zou leiden. Kennelijk heeft men daar en in andere hoofdsteden van Europa gedacht wie dan leeft, die dan zorgt. Maar waarom hebben de kiezers het landsbestuur daarmee weg laten komen? Natuurlijk, bijna 1.4 miljoen mensen stemden de laatste keer op Wilders, dat is een derde meer dan vier jaar eerder, maar het is toch nog steeds een heel end af van de helft plus één. We hebben een afnemend vertrouwen in de overheid, maar er is zo snel geen alternatief. Niemand denkt dat we Wilders het bestuur van Nederland kunnen toevertrouwen en alle andere partijen vinden de tsunami van vreemdelingen een geval van jammer maar helaas.
Ik denk dat onze overheid wel geprobeerd heeft om samen met de buurlanden een beleid te ontwerpen dat de stroom allochtonen binnen de perken zou kunnen houden. Waarschijnlijk is dat Duitsland, op grond van zijn naziverleden, het moeilijk vond om passende maatregelen te nemen tegen immigranten. En wij kunnen moeilijk een beleid voeren dat niet op steun van Duitsland rekenen kan.
Samenvattend kun je geloof ik wel zeggen, dat de overheid het probleem wel heeft zien aankomen maar zich politiek niet in staat achtte om er wat aan te doen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, Duitsland, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.