De kandidaten van de PvdA.

Wie de problemen in de PvdA volgt via zijn NRC merkt dat deze krant meer dan de Volkskrant de partijkrant is geworden. Eigenlijk zoals het Vrije Volk in de tijd van Voskuil sr.
De NRC bericht over de PvdA van binnenuit. Die krant weet met grote waarschijnlijkheid wie in de fractie Cohen en Timmermans beentje hebben gelicht door het laten lekken van de e-mail van de laatste, maar zal dat nooit publiceren. Bronbescherming is mos.
Wat voor de NRC geldt, geldt ook voor een aantal tv rubrieken, zoals die vroeger van Pauw en Witteman of van Tweebeeke en Huys. De verknochtheid is zo groot dat er zelfs al verschil kan worden gemaakt tussen de stromingen in de PvdA waaraan het ene en het andere medium verbonden is.
Ik denk dat geen objectieve krant of tv programma zoveel aandacht zou besteden aan middelmatige politici als Van Dam en Samsom, als ze niet als ‘mensen van ons’ werden gezien. Plasterk is natuurlijk wel een begaafd iemand maar diens kwaliteiten liggen op een ander vlak dan de politiek. De enige mogelijke kandidaat fractievoorzitter met voldoende talent als politica lijkt eigenlijk Albayrak te zijn en die wordt het niet want ze is allochtoon en niet representatief.
Toch zou ik de partij en de aan haar verbonden media in overweging willen geven daar nog eens goed over na te denken. Het gaat zo slecht op het ogenblik en het nemen van risico is in zo’n situatie beter dan om bang weg te kruipen. Albayrak heeft voldoende politieke ervaring en is niet alleen allochtoon maar ook vrouw. Ze vertegenwoordigt dus twee minderheden tegelijk en is daarnaast bekwaam. Dat zij geen assets die je zo maar uit handen moet laten glippen. De PvdA zal weer een aansprekend issue moeten zien te krijgen en een ding is zeker: met Samsom en Van Dam was dat kansloos en met Spekman al helemaal. Het oog wil uiteindelijk ook wat.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.