Paul Tang.

Ik weet niet of U indertijd de discussie tussen de lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen in Nederland heeft bekeken, die gehouden werden op het kasteel Neercanne. Paul Tang was daarbij de vertegenwoordiger van de PvdA. We zijn gewend dat uit die hoek bijdragen komen waar we het niet altijd mee eens hoeven te zijn maar die wel de moeite waard zijn om naar te luisteren. Dat was dit keer niet het geval. Paul Tang was in die discussie niets beter dan in het artikel dat hij later over hetzelfde onderwerp schreef in de Volkskrant.
Hij beweerde dat de sociaal democraten in het nieuwe Brussels parlement gingen zorgen voor volledige werkgelegenheid in Europa. Daaronder was te verstaan een werkloosheid van nooit meer dan 5%. Dat wilden de andere partijen ook wel, gaf hij toe op een vraag van zijn interviewer, maar bij die anderen bleef het bij woorden, bij hem konden ze rekenen op daden.
Welke daden dan, werd hem gevraagd. Nu, hij zou er namens zijn partij op aandringen dat alle lidstaten stap voor stap naar de 5% limiet zouden toewerken. Hij verwachtte dat men dan aan zijn oproep gevolg ging geven omdat niemand de rekening bij de volgende generatie neer wilde leggen. De andere partijen wilden volgens hem liever terug naar het laisser faire van de dertiger jaren, maar hij en zijn partij waren voorstander van een Europees macro economisch beleid.
Dat noemt hij dus geen woorden maar daden en een macro-economisch beleid. Die verwijzingen naar de dertiger jaren klopten trouwens ook al niet.
In de dertiger jaren is met name in Amerika en in Duitsland van alles geprobeerd door de overheden om de werkloosheid te bestrijden. Grote publieke werken, als de Tennessee Valley en de Duitse autobanen. Ook hier in Nederland is toen het Amsterdamse Bos aangelegd, door werklozen, gewapend met schoppen. Maar uiteindelijk is het pas de tweede wereldoorlog geweest die overal aan de werkloosheid een einde heeft gemaakt. Dat artikel was dus nogal onbenullig, net als zijn bijdrage aan het TV debat.
Het is niet zo raar dat het slecht gaat met de PvdA.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Paul Tang.

  1. Daan zegt:

    Die partij heeft blijkbaar Paul Tang gerehabiliteerd, degene die jaar-in-jaar-uit vóór Prinsjesdag de begroting lekte naar RTL, wat een ambtsmisdrijf is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.