De ouders van Salam.

Ik wil nog een keer bij U terug komen op het tragische ongeval van het Syrische meisje Salam. Zoals de ouders van het kind zo terecht opmerkten, is het aantal mensen, dat tot nu toe voor dat ongeval werd veroordeeld, schandalig klein. Wie ook veroordeeld hadden moeten worden zijn in de eerste plaats de beide Syrische ouders zelf. Als die gewoon thuis gebleven waren in Syrië had het ongeval hier niet plaats kunnen vinden. In de tweede plaats valt ook te denken aan minister Jet Bussemaker, die het ongeval een „heel belangrijke waarschuwing” vindt. „Vertrouw nooit op je routine bij dit soort zaken”, zo legde Bussemaker het vonnis vrijdagochtend uit. „Wees altijd alert.”
Aangezien een land niet te regeren valt zonder routine en we ook niet altijd alert kunnen zijn, betekent deze waarschuwing dat we het soort vreemdelingen hier niet meer moeten hebben die dit soort ongevallen overkomen kan. De uitspraak van Bussemaker is met andere woorden een verdekte oproep tot een immigratiestop en een repatriëring van risicovolle vluchtelingen. Dit vonnis was volgens haar kennelijk gericht tegen ons allemaal, voor zover we niet alles doen om vluchtelingen hier welkom te heten en te beschermen tegen wat ze als het gevolg van menselijk toedoen of een act of God kan overkomen.
Het is opmerkelijk dat de officier zich beperkt met zijn dagvaardingen tot de drie aanwezige badmeesters, alsof er in Rhenen niet veel meer badmeesters te vinden zouden zijn. Hier is duidelijk sprake van discriminatie. Trouwens niet alleen de badmeesters, iedereen die met het zwembad te maken heeft is op een of andere manier verantwoordelijk. Daarnaast kunt U ook denken aan het college van B&W van Rhenen en meer in het bijzonder aan wethouder Simone Veldboer van de Progressieve Combinatie Rhenen( info@progressieve combinatie rhenen.nl .) Als die tijdig het zwembad gesloten zou hebben, dan was er van een risico voor Saman geen sprake geweest. Het is tragisch en moeilijk te verwerken dat mensen die helemaal uit Syrië hier naar toe gekomen zijn niet beter beschermd blijken te worden. Ik zou daarom willen voorstellen dat alle Syriërs van nu af aan in gesloten AZC ’s worden ondergebracht en er pas weer uit komen als de toestand in hun eigen land voldoende verbeterd is. Dan kunnen ze enkele reis worden terug gestuurd naar het Midden Oosten, waar nu eenmaal minder zwembaden zijn dan in het gevaarlijke Nederland.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Midden Oosten, Nederland, onzin, strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.