Een ongelooflijke stommiteit.

Wegen der Weigerung eines Schülers aus Rendsburg in Schleswig-Holstein, eine Moschee zu betreten, wird es zu einem Gerichtsprozess kommen. Im August soll ein Verfahren gegen die Eltern des 13-Jährigen eröffnet werden, bestätigte die Staatsanwaltschaft Itzehoe der „SHZ“ aus Flensburg. Der Junge war am 14. Juni 2016 dem Schulausflug seiner Erdkundeklasse aus weltanschaulichen Gründen ferngeblieben.
De ouders van een jongen van dertien hadden geweigerd hem mee te laten gaan met een schoolbezoek aan een plaatselijke moskee. De school deed aangifte en het OM heeft nu besloten te vervolgen. In eerste instantie werd een boete opgelegd en, toen de ouders die weigerden te betalen, werd het een strafzaak. De zaak komt in Augustus a.s. voor.
De achterliggende gedachte is dat het uitstapje onder de schoolplichtwet valt en dat het bevorderend zou werken op de verstandhouding tussen de twee bevolkingsgroepen. Als ouders zich daartegen verzetten dan weigeren ze mee te werken aan de integratie en bevorderen ze tegenstellingen tussen nieuw- en oudkomers in Duitsland.
Het lijkt me juist dat die ouders de boete niet betaald hebben en de zaak laten voorkomen. Dit is een nogal principiële kwestie. Het optreden van de justitie botst met de godsdienstvrijheid van de ouders. Het srijdt, zou je zeggen, ook met het tot nu toe gevoerde beleid waar aan moslims juist ontheffing van allerlei verplichtingen wordt gegeven als die volgens hen botsten met hun godsdienstige regels. Het staat tenslotte ferm op de tenen van de meerderheid van de Duitse bevolking die niets heeft met moslims en ze liefst zo snel mogelijk het land uit zou willen werken.
Dat laatste is het kernpunt van dit optreden. De Duitse overheid is zich heel goed bewust van de weerzin van haar bevolking tegen moslim immigranten. Niet alleen omdat sommigen met vrachtauto’s over kerstmarkten rijden om slachtoffers te maken, maar vooral omdat ze zich als groepering weigeren aan te passen aan de normen en waarden die in Duitsland gelden.
De herinnering aan de nazitijd brengt mee dat tegenover vreemdelingen met afwijkende religies heel voorzichtig wordt opgetreden en men liever de eigen bevolking op de tenen trapt dan de buitenlanders. Die instinctieve reactie is wel te begrijpen maar blijft natuurlijk oliedom, al was het alleen maar omdat het de tegenstellingen aanwakkert in plaats van tempert.
De Duitse bevolking heeft bovendien gelijk. Godsdienstvrijheid is best, maar hoort alleen te gelden voor fatsoenlijk godsdiensten en daar hoort de islam niet bij.
Frankrijk, Duitsland en de andere noordelijke landen horen nu gezamenlijk te besluiten moslims Europa uit te werken en overheidsdienaren die zich zo krankzinnig gedragen als die schooldirecteur en die officier van justitie in Sleeswijk Holstein hun congé te geven.
Het is duidelijk dat dit beleid niet van Duitsland alleen kan komen. Dat zou een gezamenlijk beleid moeten zijn van alle Europese landen die een soortgelijk overlast hebben van moslim immigranten en het zou op een manier moeten gebeuren die de toets van de humanistische kritiek kan doorstaan. Moslims die wel geïntegreerd zijn en zich bij de hier heersende normen en waarden hebben aangepast zouden à titre personnel van de uitzetting moeten worden uitgezonderd
Ik denk dat veel mensen er zo over denken maar dat een discussie achterwege blijft omdat men die niet helemaal fatsoenlijk vindt. Dat is dan ten onrechte. De moslim aanwezigheid in Europa leidt op de duur tot burgeroorlogen, zoals je die overal op de wereld kunt aantreffen waar moslims en niet-moslims samenleven. Hoe eerder die mensen verdwenen zijn, hoe beter.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, geloof. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.