Te veel vreemdelingen.

Toen ik opmerkte dat een jaarlijkse immigratie van 150.000 vreemdelingen[1] een ramp is voor het land, noemde San, die zelf een Nederlander is van Turkse afkomst, mij een racist.
Maar hij vergist zich, ik ben geen racist. De feiten die ik vermeld zijn juist en de cijfers die ik gebruik waren afkomstig van het CBS.
Zelfs als alle nieuwkomers even ontwikkeld waren als San, dan bleef een immigratie van deze omvang moeilijk te verwerken. Nu zijn ze in meerderheid slecht opgeleid en spreken de taal niet of erg onbeholpen. Dat veroorzaakt een maatschappelijke ramp. De immigranten verstoren de gang van zaken in het onderwijs, de zorg en bij justitie.
Aan het integreren van zulke grote hoeveelheden vreemdelingen is geen beginnen aan. Dat er de laatste jaren een emigratie is ontstaan in dezelfde orde van grootte doet daar niet aan af, integendeel. De discussie in de taboesfeer trekken door iedereen die feiten op tafel legt voor racist uit te maken is onverstandig, om niet te zeggen slecht. Ik verwijs naar het onderstaande artikel in Trouw en naar het daar vermelde boek Het Immigratietaboe van Joost Niemöller[2]

Salderen in dit verband is onjuist en verwijzen naar de cijfers van Van Dyke is misleidend. San probeert zelf de criminaliteitscijfers van allochtonen wat op te poetsen door ze niet te vergelijken met het gemiddelde van de bevolking maar met mensen met een geregistreerd inkomen van minder dan 15000 euro per jaar. Dat is notoir het meest criminele deel van de natie. Dat is die groep alleen al, omdat criminelen nooit al hun inkomen aangeven.
Maar vergelijken is hoe dan ook een zinloze exercitie. Meer criminelen erbij is een ramp ongeacht met wie je ze vergelijkt.
Daarmee is niet gezegd dat je een willekeurige allochtoon voor een crimineel kunt houden, maar wel dat wijken en scholen met overwegend allochtonen een slechte ontwikkeling zijn voor het land en een die we hadden horen te voorkomen. Een overheid die alles maar heeft laten gebeuren zonder in te grijpen verdient het verwijt van incompetentie.

[1] http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-007-pb.htm?RefererType=RSSItem
[2] http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3260526/2012/05/24/Feiten-over-immigratie-zijn-taboe.dhtml

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk, Nederland, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s