Barack Obama.

De schandalen rond president Obama, waar een paar jaar geleden nog veel over te doen was, leken allemaal op hetzelfde neer te komen: de dingen gebeurden buiten hem om, hij werd door zijn omgeving niet op de hoogte gehouden en hij had te weinig grip op het apparaat dat aan hem verantwoording verschuldigd was. De mensen waren niet bang genoeg voor hem en deden vaak waar ze zin in hadden.
Hij is veel te vroeg in zijn carrière president geworden. Hij had te weinig ervaring en zijn netwerk was niet groot en divers genoeg om als president te kunnen functioneren. Maar misschien heeft hij daarnaast niet alle eigenschappen die een president nodig heeft. Wat dat betreft lijkt hij wel wat op George W. Bush.
Beiden zijn aardige mensen die het beste met de wereld voor hebben. Barack Obama is daarnaast heel intelligent, iets wat George W. in mindere mate schijnt te zijn. Maar intelligentie, een aardig gezin en het beste voor hebben met de wereld zijn niet genoeg. Dat de IRS op eigen houtje de strijd aan bindt met de Tea Party zou onder, ik noem maar twee voorbeelden, de presidenten Roosevelt of Johnson niet gebeurd zijn. En ook niet met Bobby Kennedy op justitie. Dan zou de IRS wel zijn ingezet, maar minder opvallend en aangestuurd door iemand die de president of zijn broer daar persoonlijk voor uitgezocht had.
Het belangrijkste wat een president kan doen is het uitkiezen van de juiste mensen. En voldoende van die mensen moeten strijdbaar zijn en conflicten niet uit de weg gaan. De belangrijkste kennis die hij moet zien te krijgen is die over de werkwijze van het politieke apparaat. Hij hoeft helemaal niet zo veel zelf te beslissen, liever niet zelfs, maar grip houden op wat er gebeurt is essentieel. Ook als je je voorgenomen hebt om een stempel te gaan drukken op de geschiedenis kun je struikelen over kleinigheden, als je de zaak niet in de hand houdt. Dat lijkt precies te zijn wat Obama overkomen is.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika. Bookmark de permalink .

Een reactie op Barack Obama.

  1. Guus Bierman zegt:

    Hou nu toch op met die man te vergoelijken ! Hij was gewoon de meest slechte president ooit in de USA . Daarbij is hij niet eerlijk en heeft gelogen tot en met . Zijn deals met Iran en ISIS liegen er niet om en het is een disgrace voor de buitenlandse politiek van Amerika . De valsheid die hij op dit moment ten toon spreid om Donald Trump onder uit te halen is gewoon laag bij de grond .Zoals de Europese trip die Trump maakte en Merkel bezocht en Obama het lef had de dag ervoor eerst met Merkel te spreken . De Democraten zijn hun hun status van de gevestigde Elite kwijt en wat ze nog hebben gooien ze nu ten grabbel met hun aanhoudende spijkers op laag water te zoeken aangaande al zou Rusland met Trump de verkiezingen gemanipuleerd zouden hebben ! Geen bewijs hebben ze en het gaat nu al door zo’n 7 maanden . Gelukkig denken nu de meeste Amerikanen dat de liberals ziek zijn en dat is nog maar zwak uitgedrukt . Het Washington moeras wordt door Trump drooggelegd en de shit hit the fan om het maar eens op zijn Amerikaans te verwoorden .CNN ,CNBC de New York times and Washington Post zien het niet in en berichten hun linkse valse aantijgingen keer op keer maar door .Godzijdank worden de advertentie inkomsten minder voor die gekken en ze leren het the hard way !!
    Jammer voor zijn prachtig land wat zich zo verlaagd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s