Het groeiende geweld.

De aanslag op Moskeebezoekers in Londen is, naar we mogen aannemen, gepleegd door een middelbare autochtone Londenaar die door het lint is gegaan als gevolg van de aanslagen in zijn land door fanatieke moslims. Dit is precies waar overheden de laatste jaren bang voor waren en niet alleen in Engeland. Geweld roept geweld op en als autochtonen en allochtonen over en weer geweld tegen elkaar gaan gebruiken loopt het uit op een burgeroorlog.
Men heeft dat proberen te voorkomen door de integratie van de nieuwkomers te bevorderen maar dat is niet gelukt. Ten dele komt dat omdat men daarvoor ongeschikte middelen gebruikt en de meest geschikte van de hand wijst als ‘in strijd met de geldende wetten en verdragen’.
In een tijd, dat het ontstaan van allochtone wijken nog had kunnen worden voorkomen, kwamen B&W van Rotterdam met het idee om het aantal allochtonen per huizenblok in de stad te beperken. Een uitstekend idee, maar het werd door Den Haag van de hand gewezen.
Een andere idee zou zijn om uitkeringen, huursubsidies en andere financiële faciliteiten aan nieuwkomers pas te verschaffen nadat zij of hun ouders twintig jaar legaal in het land hebben gewoond.
Het meest belovende idee vind ik nog steeds om door Noord Europa in het grensgebied tussen Marokko en Mauritanië een groot economisch centrum te laten bouwen. Daar zou de stroom van emigranten uit Arabië en Afrika naar toe kunnen worden geleid en daarheen zouden allochtonen uit onze landen naar toe kunnen worden gebracht als ze blijken niet te kunnen of te willen integreren. Voor de Afrikaanse landen in kwestie zou dat een enorme economische stimulans zijn en voor dat hele continent per saldo waarschijnlijk ook de meest effectieve ontwikkelingshulp die men bedenken kan. Voor Europa zou het een massaal gemeenschappelijk project worden dat de onderlinge samenwerking zou bevorderen. Het zou zonder gebruik van excessief geweld een probleem oplossen waar een kind van kan zien dat het op een ramp gaat uitdraaien als we er nu niet wat aan doen.
Het zou een fantastisch duur project worden, maar minder duur en inhumaan dan de burgeroorlog, waar we nu op afkoersen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, europa, geweld, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s