Verwarring overal.

Donald Trump komt in zijn TV optredens niet over als een aangenaam mens. Maar hij is wel president van de VS. De Amerikaanse pers zou er goed aan doen – al was het alleen uit respect voor het ambt – om in gematigder bewoordingen over hem te gaan schrijven.
Voor een buitenstaander is het zo langzamerhand niet meer uit te maken of het de pers is die er een zootje van maakt of de president, maar het gekibbel doet de positie van de VS in de wereld geen goed, dat lijkt wel zeker.
Ook de Europese TV en kranten zouden er beter aan doen wat meer afstand te bewaren en zich te concentreren op de problemen in de wereld, die niet zullen worden opgelost, zolang het systeem in de VS niet behoorlijk functioneert. Ik denk dan aan Noord Korea, dat bezig is intercontinentale kernraketten te ontwikkelen. Waar China zou horen in te grijpen en dat kennelijk niet van plan is. Aan het Midden Oosten ook, waar Amerika in de burgeroorlog in Syrië de verkeerde kant gekozen heeft. In plaats van de minderheden te helpen die daar door een meerderheid van Soennieten worden bedreigd, kiest de VS daar voor de Soennieten. In Europa is er op de ministeries van buitenlandse zake meer informatie voorradig over het verre en midden oosten dan in de VS. Het westen zou daar één lijn horen te trekken en al die interne bekvechterij achterwege moeten laten.
Ook in Nederland, waar vanouds de zaken rustig en weloverwogen worden aangepakt is het de laatste jaren een zootje geworden. Een overheid die in zo’n klein land, sowieso al overbevolkt, volkomen onnodig miljoenen immigranten toelaat, is zowel incompetent als ethisch niet oké. Wat ik ethisch helemaal niet in orde vind is hoe de overheid de woede van de bevolking over dit mismanagement probeert af te schuiven op Geert Wilders, die er tegen protesteert.
Nette mensen willen niet met Wilders worden geïdentificeerd en steunen daarom de overheid. Maar eigenlijk hoort iedereen zich te realiseren dat hij gelijk heeft met zijn protest tegen de miljoenen immigratie van moslims. Als er hier een groeiend ongenoegen bestaat tussen autochtonen en moslim allochtonen dan draagt de overheid en niet Wilders daarvoor de verantwoordelijkheid.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, geweld, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.