The Rights Forum.

The Rights Forum is een Nederlandse organisatie van voornamelijk katholieke antisemieten. Zij stuurden me het navolgend bericht:
“Vorige week stonden we stil bij het feit dat het vijftig jaar geleden was dat Israël de Westelijke Jordaanoever (inclusief Oost-Jeruzalem) en Gaza bezette. The Rights Forum organiseerde, samen met partnerorganisaties, bijeenkomsten in Amsterdam, Den Haag, Groningen en Enschede.
Aan de bezetting, die volgens het internationaal recht illegaal is, lijkt geen einde te komen. Nederland draagt met zijn gedoogbeleid bij aan die bezetting: een anomalie die tijdens de bijeenkomsten aan de kaak werd gesteld.
De Palestijnse journalist en politicoloog Rami Khouri sprak in Amsterdam en Groningen. Hij drong er op aan dat Israël rekenschap aflegt voor haar beleid, net zoals andere landen dat moeten doen. Dit is nu niet het geval.
Als het internationaal recht niet van toepassing is op Israël en haar kolonisatiepolitiek zullen ook veel andere staten en militante bewegingen het internationaal recht en de internationale normen aan hun laars lappen. Dan krijgen we de wet van de jungle.”
Over de presentaties van Rami Khouri, de Israëlische journaliste Amira Hass en de Palestijnse econome Hind Khoury zullen we de komende weken uitgebreid berichten op http://www.rightsforum.org.”
Tot zover het bericht dat mij gestuurd werd.

Waar Rights Forum het hier over heeft is de zesdaagse oorlog uit 1967. Bij de internet encyclopedie Wikipedia treft U daar het volgende over aan:
‘Als uitkomst van de Suezcrisis van 1956[1], werd de Egyptische Sinaï gedemilitariseerd en de Golf van Akaba geopend voor de Israëlische scheepvaart. Vanaf 1964 deden er zich steeds ernstiger grensconflicten voor tussen Israël en Syrië. Het revolutionaire Syrische regime liet daarbij guerrilla-aanvallen uitvoeren door de PLO. In mei 1967 vreesde Syrië dat Israël wilde oprukken naar Damascus om de radicale Syrische regering ten val te brengen. De Egyptische president Gamal Abdel Nasser liet hierop zijn leger de Sinaï weer binnentrekken. Ook toen bleek dat het om een vals alarm ging, verhoogde Nasser de druk door op 22 mei de Straat van Tiran te sluiten. De Arabische wereld raakte hierop in oorlogsstemming wat de Israëlische bevolking beangstigde. Een nieuwe Israëlische regering van nationale eenheid besloot een mogelijke opbouw van een overmacht aan Arabische troepen te voorkomen door op korte termijn als eerste aan te vallen.
In de ochtend van 5 juni 1967 werd de Egyptische luchtmacht vernietigd door een Israëlische verrassingsaanval. Die dag brak een onverwachte frontale aanval in het noorden van de Sinaï door de Egyptische verdediging. Op 6 juni kreeg het Egyptische leger het bevel zich over het Suezkanaal in veiligheid te stellen waarbij het grootste deel van het zware materieel achtergelaten werd. Op 5 juni ging koning Hoessein van Jordanië niet in op een Israëlisch voorstel om neutraal te blijven. Op 7 juni werd na felle gevechten heel Jeruzalem door het Israëlische leger veroverd en verloren de Jordaniërs een tankslag in Samaria. Dezelfde dag trok het Jordaanse leger zich terug over de Jordaan en werd de Westelijke Jordaanoever bezet. De Israëlische minister van Defensie Moshe Dayan besloot om de Syrische Hoogten van Golan in te nemen voordat een wapenstilstand opgelegd door de Veiligheidsraad in werking trad. Op 9 juni werd, ondanks zware Israëlische verliezen, het noordelijk deel van de hoogvlakte veroverd. Op 10 juni gaf de Syrische regering het zuidelijk deel op om de hoofdstad Damascus te beschermen; om 18:30 (plaatselijke tijd) kwam aan alle gevechten een einde. Tot zover Wikipedia.
Dat de bezetting van de westelijke Jordaanoever en Jeruzalem in strijd zou zijn geweest met het internationale recht is echt onzin. Israël moest zich tegen haar Arabische buren verdedigen en verdedigde zich ook. Jordanië heette oorspronkelijk Transjordanië en is zich pas Jordanië gaan noemen nadat het Arabische legioen onder commando van de Engelsman John Bagot Glubb (Glubb pasja) Oost Jeruzalem en de westelijke Jordaanoever veroverde in de oorlog van 1948. De herovering van dat gebied in 1967 was conform het internationale recht, als met internationaal recht hier de verdragen van Geneve wordt bedoeld en al helemaal als gedoeld wordt op het veel oudere volkerenrecht dat landen het recht geeft zich te verdedigen als ze worden aangevallen.
In de oorlog van 1967 is de oude stad van Jeruzalem heroverd, waar joden sinds bijbelse tijden gewoond hebben en die het centrum vormt van hun religie. Gaza is door Israël ontruimd zonder daarvoor een tegenprestatie te verlangen van de Arabieren terwijl die vanuit Gaza bij voortduring aanslagen pleegden in de joodse gebieden. Dat Nederland een gedoogbeleid zou voeren t.a.v. Israël is een onbegrijpelijke uitspraak en dat dit beleid zou bijdragen aan de bezetting van de westelijke Jordaanoever is al even raar. Waarom dit beleid een anomalie zou zijn, moet Rights Forum maar eens uit komen leggen.
Het argument tenslotte dat veel andere staten en bewegingen het internationale recht aan hun laars zouden gaan lappen als er niet opgetreden zou worden tegen Israël is te bizar voor woorden. Op alle mogelijk plaatsen in de wereld lappen staten en bewegingen het internationale recht aan hun laars, waarbij geconstateerd kan worden dat de Arabieren en hun geloofsgenoten daarbij voorop lopen. In weinig bezette gebieden vergaat het de bevolking zo goed als in de gebieden waar Israël het voor het zeggen heeft. Het Israëlisch recht staat met andere woorden op een heel wat hoger niveau dan het internationale recht. Onder andere omdat het eerste wordt gehandhaafd maar het tweede niet.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, onzin. Bookmark de permalink .

Een reactie op The Rights Forum.

  1. Guus Bierman zegt:

    Volledig mee eens ! De mensen van ‘Rights Reform zijn niet van deze wereld ! Die zogenaamde katholieken zouden er goed aan doen om de rol van de katholieke kerk tijdens en na de tweede wereld oorlog onder de loep te nemen !! Komen ze erachter ,dat heet als ze de intelligentie hebben ,hoe corrupt die kerk was en waarschijnlijk nog steeds is en dat alles uit naam van god !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s