IJzer met handen breken.

De reden waarom we in Nederland nog geen nieuw kabinet hebben ligt bij het onvermogen van de West Europese landen, inclusief Nederland, om met een passende oplossing te komen voor het immigratie vraagstuk. Een deel van de Nederlandse politiek wil de grenzen open houden voor vluchtelingen, ook al weten we heel goed dat meer dan 90% van wat zich als vluchteling aandient economische migranten zijn. Een andere deel ziet in dat de West Europese samenlevingen onmogelijk kunnen overleven als we nu geen rem zetten op die migratie.
Het idee om met Jesse Klaver om de tafel te gaan zitten voor een kabinetsformatie was sowieso niet erg snugger. Klaver is zelf een immigrantenkind en in alle opzichten een nieuwe Nederlander. Overigens wel een, die ik persoonlijk als een aanwinst beschouw. Maar zijn politieke opvattingen zijn weinig geschikt om het grootste probleem van onze generatie aan te pakken: het stoppen van een ongeremde en aselectieve immigratie naar Europa vanuit de ontwikkelingslanden.
De discussie die daarover wordt gevoerd door voor- en tegenstanders, onder andere dus tijdens deze kabinetsformatie, heeft iets onwezenlijks. De migranten uit Afrika en Arabië zullen blijven komen zolang er voor hen in de thuislanden geen alternatief bestaat. Het terugsturen of het verhinderen van de oversteek van Libië naar Italië komt al snel in strijd met christelijke en humanistische beginselen. De thuislanden zullen aan een terugkeer niet meewerken en de Europese landen komen tussen Scylla en Charybdis terecht. Laten ze de immigratie toe dan gaat de bestaande samenleving hier stuk. Houden de we de immigratie tegen dan komen we met onze eigen beginselen in de knoei.
Het enige reële alternatief is zorgen voor een nieuwe en moderne samenleving in de Sahara, waar nog plaats is voor honderden miljoenen immigranten. Die samenleving zal opgebouwd en gefinancierd moeten worden door Europa en als die er eenmaal is kunnen de immigranten die hier geen plek kunnen vinden daarheen gebracht worden. Daarnaast kan zo nieuwe samenleving dienen als instrument voor ontwikkelingshulp in Afrika en Arabië. Het wordt een enorm duur project, met kosten in de orde van grootte van een wereldoorlog, maar alles is beter dan de immigratie zijn ongeremde gang te laten gaan of honderden miljoenen mensen te laten omkomen die thuis geen toekomst meer hebben.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa, Nederland, politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s