Syrië.

Op het nieuws was een uitgebreide rapportage over een provinciestad in Syrië die al een tijd lang belegerd wordt en waar de mensen honger lijden. Dan geeft zo’n stad zich toch over, zou je denken, aan de regeringstroepen die haar belegeren en dan wordt de status quo ante hersteld. Dat de Syrische regeringstroepen de bevolking zouden gaan uitmoorden lijkt me niet erg waarschijnlijk. Zo ’n Assad moet toch wat bevolking over houden, zou je zeggen om over te regeren.
Het is Isis die steden in Syrië uitmoordt, niet de wettige regering van het land. Die verdedigt de Alawieten en alle andere minderheden in het land tegen moordlustige Soennieten en waarom het Westen partij voor het meest misdadige onderdeel van de Arabische wereld moet kiezen, is voor mij een raadsel.
Is het niet veel meer zo dat de opstandelingen in die stad weigeren om de regeringstroepen binnen te laten en daardoor de burgers in een situatie brengen waardoor ze niet meer geproviandeerd kunnen worden? Het lijkt me een voor de hand liggende vraag maar het Nederlandse nieuws en de Amerikaanse deskundige die daarin ondervraagd werd, weigerde deze kant van de zaak aan de orde te stellen.
Je kunt je in het algemeen afvragen wat de rede is dat er hier in het westen zo eenzijdig over de burgeroorlog in Syrië wordt bericht. Het zijn de Soennieten die in opstand zijn gekomen tegen de regering en Isis, een Soennitische rebellengroep, die op grote schaal aan het moorden is. Ook Al Nusra, de Syrische tak van Al-Qaeda slacht met behulp van Amerikaanse wapens Syrische burgers af.
Waarom negeert men hier in het westen wat er in Syrië gebeurt en waarom is Assad hier de kwaaie Pier? Hij is toch niet begonnen met de opstand? Hij heeft een jongere broer waar naar de mening van alle deskundigen een streep doorheen loopt en die zonder veel terughouding moordt als het hem zo uitkomt, maar Bashar al-Assad is absoluut niet erger dan de gemiddelde regeringsleider in het Midden Oosten. Hij is alleen niet soennitisch en dat is wat de Amerikaanse Turkse en Arabische bondgenoten in het Midden Oosten tegen hem hebben

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Midden Oosten, oorlog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.