Clinton, gelukkig geen president.

Het is denkbaar dat Trump geen president van de VS zou zijn geworden als Monica Lewinsky in plaats van Hillary Clinton zijn tegenstander was geweest.
Dit waren de verkiezingen van wie is de ergste. Trump is al behoorlijk erg, maar zo erg als de Clintons toch kennelijk niet.
De Whitewater affaire in Arkansas heeft de opvolger van Clinton als gouverneur in het gevang doen belanden en van Gabe Crawford, een goede vriend van de familie, staat vast dat hij nauwe banden onderhield met de onderwereld ter plaatse. Bill Clinton en zijn moeder werden mishandeld door zijn stiefvader, maar werden weer in bescherming genomen door een broer van die stiefvader, die er onder meer voor heeft weten te zorgen dat Bill niet op hoefde te komen voor militaire dienst in Vietnam.
Het staat vast dat de Clintons veel geld geïnvesteerd en verloren hebben in het Whitewater onroerend goed project, samen met Jim and Susan McDougal en dat de bank van de McDougals, die het project gefinancierd heeft failliet is gegaan. Vorderingen op de Clintons zijn daarbij niet boven water gekomen, maar de vermoedens dat dit niet kosher gegaan kan zijn, zijn altijd overeind gebleven. Er heeft een aanklacht tegen ze bij de FBI gelegen, maar die heeft er niets mee gedaan. Een onderzoek van de U.S. Securities and Exchange Commission resulteerde in veroordelingen tegen de McDougals maar de Clintons ontsprongen de dans.
David Hale een bankier uit Arkansas heeft getuigd dat hij door Bill Clinton onder druk gezet is om op een ongeoorloofde manier 300.000 dollar te lenen aan Susan McDougal, maar die beschuldiging werd niet geloofd omdat hij er bij het oorspronkelijke FBI onderzoek zijn mond over gehouden had.
Bij alle onderzoeken naar deze affaire kwam naar voren dat de Clintons erin gemoeid zijn geweest, maar steeds waren er naar de mening van de vervolgende autoriteiten onvoldoende aanwijzingen voor een stafrechtelijke vervolging. Jim Guy Tucker, Clintons opvolger als gouverneur is dus wel vervolgd en veroordeeld. Susan MacDougal heeft 18 maanden vast gezeten en kreeg van Clinton aan het einde van diens termijn als president een pardon voor de rest van haar straf.
Dan speelt er nog de affaire rond Vince Foster[1] die zelfmoord zou hebben gepleegd en uit wiens kantoor binnen een paar uur erna de papieren zijn weggehaald die op de Whitewater affaire betrekking hadden.
Het bovenstaande is het resultaat van een uurtje zoeken op het internet en ik denk niet dat er een president van de VS te vinden is, als U het bijzondere geval van Richard Nixon buiten beschouwing laat, waar zoveel affaires omheen gespeeld hebben als rond Bill Clinton. De rol van Hillary daarbij is er vooral een geweest van cover up en reparatie. Aan te nemen valt dat die inspanningen grotendeels succesvol zijn geweest.
Haar laatste uitglijder is geweest dat ze alle officiële e-mail correspondentie als minister van buitenlandse zaken via haar persoonlijk e-mail adres heeft laten lopen, zodat ze de publicatie van de inhoud kon controleren.
Als ze verstandig geweest was, dan had ze die kandidatuur voor het presidentschap laten lopen. Ze heeft werkelijk geluk gehad dat ze niet gekozen is. Was dat wel gebeurd dan had het niet anders gekund of er was weer van alles naar boven gekomen en daar hadden de VS en de Clinton family geen van beiden belang bij gehad.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s