Het vluchtelingen vraagstuk.

Wat vindt U van de volgende uitspraken?
De meeste immigranten in Nederland hebben gewoon een Nederlands paspoort en hebben dus recht op alle voorzieningen waar elke Nederlander recht op heeft. Hoe wilt u het voor elkaar krijgen ze die te ontnemen om ze tot remigratie te bewegen?
Dat is altijd het probleem dit soort onhaalbare voorstellen waar ook Wilders zo goed in is. De analyse van het probleem klopt wel maar de voorgestelde oplossingen zijn totaal onzin en versterken alleen maar het beeld dat rechtse lieden imbecielen zijn. Dat rechtse bewegingen consequent onderling het strijdtoneel worden van verschillende stromingen en elkaar openlijke de tent uitvechten helpt ook al niet erg, zie bijvoorbeeld de AFD in Duitsland. Ook Wilders heeft daar mee te maken gehad zoals bekend.
Ik begin mij steeds meer af te vragen of het waar is dat rechtse mensen dom zijn. Intelligentie zie ik in ieder geval niet vaak. Misschien dat Thierry Baudet er wat aan kan veranderen?
Het Nederlandse paspoort afpakken kan alleen in uitzonderlijke omstandigheden, dus dat zet geen zoden aan de dijk.
Subsidie is afhankelijk van bepaalde voorwaarden en sympathiserende beslissers en die zul je altijd houden. Werkt dus ook niet.
Grenzen dicht, niet mogelijk binnen de EU en uit de EU is voor Nederland onmogelijk, vindt Duitsland niet goed.
Criminelen oppakken. Gebeurt al en de politie mag niet discrimineren, dus gaat ook niet helpen. Bovendien, de meeste immigranten zijn niet crimineel.
Geen uitkeringen bij onvoldoende werklust raakt zowel autochtonen als allochtonen. Politiek en maatschappelijk onhaalbaar.
Beide groepen bevatten heel wat werkschuw tuig waar je alleen maar last van hebt op het werk, dus laat ze maar lekker in die uitkering, dan geven ze de minste schade. Met al die nieuwe uitkeringsgerechtigden wordt de spoeling toch steeds dunner dus zo leuk als nu wordt het steeds minder. ook al geen oplossing.
Geen kinderbijslag alleen voor allochtonen? Wat denk je zelf?
Geen islamitische scholen. Ben ik helemaal voor maar dan mag geen enkele school op religieuze, of andere ideologisch basis. Daarvoor moet de grondwet veranderen en dat gaat niet lukken.
Mensen op basis van geloof of ethische identiteit spreiden? Haha hoe wou je dat gaan doen?
Het enige middel is actief moslims de-ïslamiseren. Propageer de islam niet in de media door over te lopen van begrip en welkom welkom welkom te roepen. Faciliteer de islam niet met gebedsruimten en dat soort zaken. Verbied halal slachten. Bekritiseer luid en duidelijk anti westerse en anti mensenrechten islamdenkbeelden en gedragingen.
De islam propageert dat moslims superieur zijn. Wijs er op dat de islam een falende religie is die alleen maar armoede, onrecht, geweld en achterlijkheid gebracht heeft. Vraag moslims waarom ze niet thuis gebleven zijn, vraag ze waarom ze alleen maar naar christelijke landen vluchten, zeg ze dat ze daarmee toegeven dat christenen superieur zijn en niet de moslims.
De oorlog tussen islam en het westen is een propaganda oorlog en het westen heeft de beste kaarten.

Bovenstaande, toch wat wanhopige uitlatingen pikte ik op bij Veren of Lood. Uitingen van onbehagen over de aanwezigheid van een paar miljoen moslims in Nederland, die hier door niemand zijn uitgenodigd en die hier ook niets te zoeken hebben. Net als in de andere Europese landen is er hier eigenlijk niemand die met bruikbare ideeën komt hoe we van die parasitaire moslimgemeenschappen af kunnen komen en tegelijk ook de beschaving waar we aan gehecht zijn kunnen handhaven in West Europa.
Nederland kan het niet op eigen houtje, dat is wel duidelijk. Duitsland, ons grotere buurland heeft een verleden waar men ginds niet trots op is. Dat maakt het voor hen moeilijk een deel van de immigranten bevolking als ongewenst het land uit te zetten en eigenlijk ook al moeilijk om een einde te maken aan de instroom van de zogenaamde vluchtelingen.
Je leest wel eens dat het internationale recht ons verplicht vluchtelingen op te nemen. Dat is uitsluitend waar voor zover vluchtelingen rechtstreeks uit een onveilig land hier naar toe komen. Voor Nederland is dat het handvol vluchtelingen dat hier via Schiphol of een van de zeehavens arriveert. Datzelfde geldt voor Duitsland. Alle buurlanden zijn veilig, dus niemand is daar technisch gesproken een vluchteling.
Een juridische verplichting bestaat er dus als regel niet, behalve voor zover men het recht erkent van de EU om ons vluchtelingen op ons dak te sturen via een van die onbegrijpelijke verdeelsleutels die men in Brussel weet te bedenken. Wat er wel bestaat is een morele verplichting om mensen die uit oorlogsgebieden wegvluchten ergens van een fatsoenlijk onderkomen te verzekeren.
Ik vind dat een gezamenlijke Europese verplichting. Potentieel en wereldwijd bedraagt het getal van de migranten meerdere miljarden en het is duidelijk dat we die in Europa niet allemaal op kunnen vangen. Maar Afrika is groot genoeg. Daar zouden we onderkomens moeten organiseren, niet alleen voor de mensen die nu al uit Arabië en Afrika hierheen zijn gekomen, maar ook voor de miljarden die de komende decennia deze kant op reizen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, europa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s