De zwarte buurten in de VS.

Waarom zoveel Amerikanen en trouwens ook veel Europeanen alle zwarte mensen over een kam scheren begrijp ik niet. Ik begrijp dat vooral niet omdat er zulke grote verschillen zijn tussen de zwarte gemeenschappen in de Amerikaanse achterstandswijken aan de ene kant en zwarte mensen die deel uitmaken van de reguliere Amerikaanse samenleving aan de andere. Door die over een kam te scheren maakt je het probleem van de zwarte achterbuurten in praktisch alle grote steden van de VS onoplosbaar.
Niemand wil de geïntegreerde zwarte mensen het land uit hebben, maar de getto’s moeten de VS uit en wel zo snel mogelijk. Daarvoor is het nodig dat de zwarte achterstandswijken en hun bewoners eerst geïdentificeerd worden en vervolgens ontruimd en gesloopt. Niet alleen omdat het hier om de grootse bronnen van criminaliteit in de VS gaat, maar ook omdat de bewoners in de bestaande Amerikaanse samenleving anders weinig kans hebben zich ooit uit de ellende van die achterbuurten omhoog te werken.
Wat we nodig hebben is een grootschalige verhuizing van de getto bewoners in de VS naar een eigen gebied aan de grens tussen de VS en een van de twee buurlanden, Mexico of Canada. Mexico is in verband met het klimaat waarschijnlijk de beste optie. Om hoeveel mensen het precies gaat is niet duidelijk, maar om een flink deel van de ruim veertig miljoen Amerikaanse zwarten miljoen. Zeg om vijftien miljoen. Geef die mensen een eigen land en laat ze zich zelf regeren. Geef ze de uitkeringen die ze nu hebben mee en help het nieuwe land bij het opzetten van een infrastructuur.
De vorm van regering die zich daar zal ontwikkelen zal meer weg hebben van een Afrikaans land dan van de VS, maar ze zijn hun blanke politieagenten kwijt en kunnen de criminaliteit in hun midden voortaan op hun eigen manier bestrijden. Waarschijnlijk een stuk hardhandiger dan dit nu gebeurt, maar misschien ook effectiever. Bewoners van het nieuwe zwarte Amerika zullen beurzen voor Amerikaanse onderwijsinstellingen krijgen als ze daarvoor in aanmerking komen en als ze afgestudeerd zijn banen kunnen krijgen in de VS. Maar zwarte wijken zullen daar nooit meer worden toegelaten.
Het gevoel van eigenwaarde van de zwarte bevolking zal er door vooruit gaan en de botsing tussen de twee culturen, die we in de VS nu dagelijks meemaken, zal achterwege blijven.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, Amerika, maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s