De ware waarheid.

Niets doet zoveel pijn als de waarheid en de waarheid is dat de islam niet deugt en dat anderhalf miljard moslims niet in de waarheid leven. Dat neemt niet weg dat er veel moslims zijn die hun geloof serieus nemen en proberen volgens haar regels te leven, ook al zijn die verkeerd. Vrijwel iedereen in Nederlands heeft wel met moslims te maken die die hij als goede mensen heeft leren kennen en die hij het beste gunt. Maar het beste voor moslims is een leven zonder imams en zonder die monsterlijke gebouwen die hier in de Nederland als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten: de moskeeën.
Wie wel eens een moslim dienst heeft bijgewoond en daar de mensen met hun achterste omhoog en hun neuzen op de grond heeft zien liggen, als slaven uit de tijd van Nebuchadnesar, die ontkomt niet aan het gevoel: hiervan moeten mensen van verlost kunnen worden. Dit is mensonwaardig.
Maar juist de aardigsten en vriendelijksten onder de moslims klampen zich aan dat geloof vast en zouden zich beroofd voelen als ze hun vrijdagse en dagelijkse rituelen zouden moeten missen.
Dat is een ernstig dilemma. Het geloof is verkeerd en brengt de wereld en vooral de moslims zelf veel ellende[1]. Maar veel oprechte gelovigen zijn goede mensen en voor hen is het geloof een vorm van rijkdom. Het is geen gemakkelijk probleem. De joodse God van Abraham Izaäk en Jacob, in wie ook de moslims geloven, al noemen ze hem Allah in plaats van Jahwe, zou iets moeten vinden om het geloof in die ene God toegankelijk te maken voor iedereen op een manier die met de moderne manier van leven in overeenstemming te brengen is en vrede op aarde mogelijk kan maken.

[1] De moslims zeggen dat het christendom dat ook doet, kijk maar naar Hitler en de Holocaust. Maar Hitler was geen christen. De nazi’s waren moderne heidenen en geen moment heeft een van de christelijke kerken de holocaust goedgekeurd.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in geloof. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.