Job Cohen.

Combineer de woorden Job en tragisch en U krijgt op Google nog steeds 1.290.000 resultaten in 0,52 seconden. En dat terwijl er eigenlijk helemaal niets tragisch aan de hand was en het nu ook al weer een hele tijd geleden is. Job Cohen trad af uit zijn functie als fractievoorzitter van de PvdA omdat hij er helemaal niets van gebakken had. Dat geeft zo langzamerhand ook iedereen wel toe, maar progressief Nederland wil graag volhouden dat hij het als burgemeester van Amsterdam wel goed zou hebben gedaan. Vandaar tragisch.
Ik heb indertijd een journalist van het Parool op de TV gezien die daar anders over dacht en hij had naar mijn mening gelijk. De PvdA brengt dat natuurlijk niet graag naar buiten maar zijn opvolger als burgemeester, Eberhard van der Laan, heeft het eerste jaar in zijn nieuwe functie volledig kunnen besteden aan alles wat zijn voorganger had laten liggen.
Wat Job Cohen goed gedaan heeft is het huwelijk van het kroonprinselijk paar en een toespraak die hij gehouden heeft voor de vergadering van Nederlandse burgemeesters. Goed in zoverre, dat die toespraak andere progressieve burgemeesters heeft gesticht en hij er goede kritieken voor kreeg in de pers.
Verder zou ik niets weten dat er in zijn periode als burgemeester in de stad gebeurd is waar we trots op zouden moeten zijn. Hij heeft meestal uit kunnen leggen dat hij er niet over ging als een van de mislukkingen in het openbaar aan de orde kwam, maar trots zijn op de prestaties is natuurlijk weer wat anders. Zijn partijgenoten in de gemeente vonden het niet tragisch toen hij als burgemeester vertrok en zelfs mijn vrouw, die Cohen altijd een keurige man heeft gevonden met uitstekende manieren, was wel wat teleurgesteld in hem op den duur. Iedereen was dat eigenlijk wel. En het erge is dat we het eigenlijk van te voren hadden kunnen weten, dat het niets zou worden. Wie het goed doet als rector magnificus aan een universiteit, is eigenlijk al per definitie niet geschikt voor een baan waarin werkelijk moet worden gepresteerd.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s