Wilders en de politieke correctheid.

Tegenstanders en voorstanders van Wilders zijn als two ships that pass in the night. Geen van beide hebben oog voor het standpunt van de ander of ziet de gevaren van de splitsing die zij veroorzaken in de samenleving. De onrechtvaardigheid van sjablonenoordelen zien ze alleen bij de wederpartij.
In Limburg ontvangen de mensen hate mail vanwege het grote aantal stemmen daar op de PVV. De anti-Wilders beweging is al net zo kwaadaardig als de anti-Fortuijn beweging in 2002. Ik maak me zorgen en denk dan aan Klaas de Vries, die Pim niet beschermen wilde. De haat die tegen Wilders wordt gezaaid zou soortgelijke gevolgen kunnen hebben.
Neem zo’n artikel als dat van de Nederlandse Els Quaedegebeur een aantal jaren geleden die vanuit New York stukjes schreef in het Parool. Of de Turkse Nazmiye Oral, die in de Volkskrant schrijft, beiden over het zelfde onderwerp.
Quaedegebeur:”hè hè, alle Marokkanen oprotten. Heb er nog nooit een gesproken en weet ook geen fuck van de islam. Maar ik wil er ook niks van weten. Past niet bij dit land.” Oral: “De Partij voor de Vrijheid, maar niet mijn vrijheid”. “Wilders doet uitspraken die niet door de beugel kunnen en waarvoor hij voor de rechter moet verschijnen”. “Hij maakt films waarin hij de islam en de moslims neerzet als het kwaad dat de ondergang van Nederland voor ogen heeft”. “Hij weigerde naar Turkije te gaan” “Wat doen ze bij een crisis? Gaan ze dreigen met weglopen zodat hun coalitiepartners doen wat ze willen?” “Het is bizar hoe een natie van karakter kan veranderen”. “We schamen ons nu voor onze tolerantie van de afgelopen jaren.”
Oral zegt het allemaal wat beschaafder dan Quaedegebeur, maar beiden met een absolute veroordeling van de anderhalf miljoen aanhangers van Wilders. En die aanhang haat de politiek correcten right back.
Oral verzint het soort dingen dat zij schrijft niet zelf en ook Quaedegebeur weet niet echt waar ze het over heeft. Het goede mens kent Nederland nauwelijks meer, ze woont hier niet. De mensen die zich voldoende met Wilders geïdentificeerd hebben om op hem te stemmen voelen zich door dit soort uitlatingen diep beledigd. Wie de laatste keer nog niet op hem gestemd heeft, maar zich door de Wilders haat geraakt voelt of bedreigd, doet het de volgende keer wel. Nederland wordt in stukken gesneden door politiek correcte jonge vrouwen en andere gelovigen. Allemaal menen ze het gelijk aan hun kant te hebben en aan hun morele gelijk het recht te kunnen ontlenen om hun medeburgers tot op het bot te beledigen.
In Vlaanderen stemt zo’n dertig procent van de kiezers op Bart de Wever, een Vlaams soort Wilders. In Brussel en Wallonië reageert men op hem, zoals hier op de PVV.
De anderhalf miljoen mensen die op Wilders stemden vinden praktisch allemaal dat hij gelijk heeft wat de islam betreft. Wereldwijd anderhalf miljard meest arme, gewelddadige en moeilijk inpasbare mensen, dat is erg veel. Maar behalve dat die Wilders aanhangers met veel minder zijn, er is nog een belangrijk verschil. Zij kunnen wel eens schelden op Marokkanen of Turken, maar geweld gebruiken doen die anderhalf miljoen niet. Dat doet een behoorlijk percentage van die anderhalf miljard wel en de Dar al Islam doet daar niets aan. Dat is een groot probleem. Dat Wilders niet naar Turkije wil, het land waar volkomen onschuldige christenen kunnen worden vermoord vanwege hun godsdienst, daar kijkt men bij zijn aanhang hier niet zo van op. Wanneer je hoort wat de Turkse premier te zeggen heeft over de paus van Rome of tegen de president van Israël, dan heeft geen normaal mens meer zin meer om naar Turkije te gaan. Erdogan is een Hamasaanhanger. Hamasleden houdt hij voor vrijheidsstrijders, niet voor terroristen. Voor alles wat hij tegen joden te zeggen heeft krijgt hij bij zijn aanhang enthousiaste bijval. Een verstandig mens blijft daar vandaan, ook al is hij zelf geen jood.
Joden dragen geen keppeltjes meer in Amsterdam en hun synagoges en andere openbare gebouwen worden door de politie bewaakt.
Els Quaedegebeur voelde zich daar in het buitenland kennelijk wel verantwoordelijk voor wat Wilders zei, maar niet voor uitspraken als die van Erdogan. Terecht natuurlijk dat laatste, ze is er ook niet verantwoordelijk voor. Maar zij en al die andere bigottes zijn er wel voor verantwoordelijk dat we vreedzaam met elkaar kunnen leven en ze maken dat iedere dag moeilijker. Wilders pleit voor integratie van degenen die van goede wil zijn, maar al die stukjesschrijvers en rechters uit Amsterdam en Den Haag, die Wilders verketteren, die koersen af op de desintegratie van de Nederlandse samenleving.
Dat Wilders twee keer voor de rechter moest verschijnen was een ernstige staatsrechtelijke en morele fout van de Nederlandse justitie. Wie wil weten waarom ik dat vind moet mijn artikelen over dat onderwerp op deze site maar lezen. De intolerantie tegenover alles wat van de eigen multiculturele overtuigingen afwijkt is nergens zo groot als in de Randstad en het virus heeft kennelijk ook de rechterlijke macht besmet. Toch meenden die drie rechters die de laatste uitspraak deden waarschijnlijk oprecht dat Wilders intolerant is en dat zij zelf dat niet zijn. Dat onbegrip maakt de zaak alleen maar erger.
We zitten als gevolg van een vloedgolf van moslim immigranten met een groot probleem dat onze elite niet heeft weten op te lossen. In plaats daarvan draaien ze mee in de mallemolen en raken we bij iedere verkiezing verder van huis.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, maatschappelijk, Nederland. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s