Blijf objectief!

Donald Trump is niet iemand die spontaan veel sympathie wekt. Eerder het tegendeel en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij voor hij president werd nooit eerder een politieke functie heeft bekleed. Hij is het type niet.
De Nederlandse media zijn anti Trump en laten geen gelegenheid voorbij gaan om negatieve berichten over hem te verspreiden. Ook de democratisch pers van de VS haalt het in dit opzicht niet bij Nederland. Als je hier iemand definitief wil diskwalificeren moet je hem op een lijn stellen met Trump. Marine Le Pen die het Front National, dat zij van haar vader heeft overgenomen, wil reorganiseren en rechts van het midden wil positioneren, blijft hier als ultra rechts en als een tweede Trump worden gezien. Macron zien we om die reden als een soort redder van Frankrijk.
Dat Trump zijn verkiezingsbeloften waar maakt en de stijging van de werkgelegenheid onder de nieuwe president gunstig afsteekt bij de economische groei onder Obama, daarover lees je hier nauwelijks iets.
Dat is niet alleen kinderachtig, het is ook kwalijk en het is een vorm van valse voorlichting. Juist als je iemand spontaan niet mag, moet je jezelf dwingen om zijn positieve kanten te belichten. Alleen dan zullen op den duur de mensen ook je kritiek serieus gaan nemen.
Media zijn er niet om te schelden , ze zijn er om voor te lichten. Als ze daarin tekort schieten verliezen ze hun functie. Dat is zeker het geval, nu het internet zoveel alternatieven biedt voor de oudere media.
Het is met de kranten en de nationale TV nu al zo gesteld dat, als er straks een rechtse regering komt die de subsidies stopt, er hier geen krant meer overblijft en louter nog commerciële zenders. Dat zou jammer zijn, want aan media die het tot hun taak rekenen om objectieve voorlichting te geven hebben we meer behoefte dan ooit.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, Frankrijk, Nederland, Nieuws en politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.