Een tsunami van buitenlanders.

Tot de zestiger jaren van de vorige eeuw hadden we in Nederland nog drie leefgemeenschappen die een min of meer gescheiden bestaan leidden. Dat waren de seculiere, de protestantse en de katholieke leefgemeenschap. Aan ieder van die culturele regio’s waren een of meer politieke partijen verbonden en voor zover het om volkspartijen ging, hadden die ook elk hun eigen vakbond.
De katholieken waren het hechtst georganiseerd en beneden de grote rivieren waren ze met afstand het belangrijkste. Maar je vond de katholieken ook in Twente en in bepaalde steden boven de grote rivieren, zoals Haarlem en Alkmaar. De seculiere wereld was vooral te vinden in de Randstad en daar weer in de vier grootste steden.
De protestanten zaten in het noorden van het land en de strengste kon je vinden in een vrij brede diagonaal die van Zeeland via de Zuid Hollandse eilanden door de Betuwe en de Veluwe naar het Noord Oosten liep en binnen die diagonaal vond je ze vooral in de wat kleinere plaatsen.
Wat minder strenge protestanten waren weer in de grotere steden te vinden en ze waren gesplitst in een groot aantal verschillenden kerken en sekten. Protestanten vormde de meest diverse groep Nederlanders, de seculieren kwamen op de tweede plaats en de katholieken waren het minst divers. Er was wel verschil tussen katholieken boven en onder de grote rivieren en ook nog wel wat tussen Brabant en Limburg, maar dan meer zoals dialecten in Groningen of in Limburg onderling kunnen verschillen.
In de vroege zestiger jaren is deze culturele verdeling van Nederland is een paar jaar tijd verdwenen. De greep, die de religieuze leiders op hun gelovigen hadden, liet los en heel snel waren katholieken en protestanten even humanistisch als de seculieren. Het aantal mensen dat zich nog gelovig noemde nam af en Nederland werd voor het eerst in haar geschiedenis een echte eenheid.
Maar lang heeft dat niet geduurd. Intussen zijn van de zeventien miljoen inwoners die Nederland telt er ruim drie miljoen die je als allochtoon kun beschouwen, die met andere woorden de gemeenschappelijk cultuur niet delen. Meer dan de helft ervan is niet westers en heeft een eigen moslim cultuur die zich afzet tegen de humanistisch-democratische leefwijze van de oorspronkelijk Nederlanders.
Waarom de progressieve Nederlandse overheid deze invasie heeft toegestaan en geen enkele maatregel heeft genomen om die influx te stoppen blijft een raadsel. Men zegt dat onze wetten en verdragen beschermende maatregelen niet zouden hebben toegestaan, maar zelfs als dat waar zou zijn, dan hadden die wetten en verdragen tijdig kunnen worden aangepast. Wat Den Haag bewogen kan hebben om die tsunami van buitenlanders over ons heen te laten komen blijft onbegrijpelijk. Als U meer wilt weten over dat optreden kunt U op mijn site de naam van de Rotterdamse burgemeester Thomassen intikken. Zijn college van B en W heeft daadwerkelijk geprobeerd er wat aan te doen en hem werd het door Den Haag onmogelijk gemaakt.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk, Nederland, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s