Samenlevingen met schotelantennes.

Wat zo opvalt in al die discussies over het vluchtelingen probleem, is dat iedereen het altijd over individuen heeft en niet over de impact die dit probleem heeft op de samenleving. Natuurlijk weten we wel dat er een probleem is voor de Nederlandse samenleving als er plotseling te weinig huizen zijn om toe te wijzen aan mensen die al jaren op de wachtlijst staan. Iedereen vindt het vervelend dat je op straat in elkaar kunt worden geslagen als een groepje baldadige jongeren uit de achterstandswijken het op je gemunt heeft. Maar we zien het niet als een probleem van de samenleving. Meer als iets wat ieder van ons individueel aan gaat.
Dat betekent ondermeer dat de progressieve aanhang van D´66 en Groen Links, die in het Gooi woont of in Amsterdamse buurten met weinig nieuwkomers, er persoonlijk minder hinder van ondervindt dan de aanhang van Wilders of de SP.
In de progressieve wereld heeft men te weinig besef dat ook de Wilders stemmers van Amsterdam Noord en de Transvaal buurt tot onze samenleving horen en dat we verantwoordelijk zijn voor die mensen. Tegelijkertijd horen de Marokkanen van Slotervaart niet tot onze samenleving en hebben we voor die nieuwkomers dus veel minder verantwoordelijkheid. Wel zoveel dat we ze niet kunnen laten verhongeren en dat we als Nederland ook in hun andere primaire levensbehoeften moeten voorzien. Maar mensen met een schotelantenne horen niet bij ons. Die horen in het Midden Oosten.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk. Bookmark de permalink .

Een reactie op Samenlevingen met schotelantennes.

  1. Ad zegt:

    http://politiek.tpo.nl/2017/05/08/waarom-turken-zich-aangetrokken-voelen-tot-leider-en-religie/
    In deze video komt het onderwerp individualisme versus collectivisme aan de orde. Heel even noemt de Indo hans Moll het onderwerp schotelantennes. Altuntas is m.i. een bewijs van het feit dat groepen immigranten met een collectivistische cultuur binnenhalen en ze in wijken laten wonen niet werkt. In de omgekeerde zin dan want hij kwam alleen en integreerde en individualiseerde naar zijn eigen zeggen. Hij zegt het niet met zoveel woorden maar uit zijn eigen woorden maak ik op dat hem dat niet gelukt zou zijn als hij met zijn familie gekomen zou zijn. Maar kijkt u zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s