Positieve discriminatie in de VS.

Amerika is het land van de positieve discriminatie. Chinezen en Indiërs, die je daar veel aantreft, zijn gemiddeld tenminste even slim als Europeanen en zij worden nergens voorgetrokken. Maar negers blijven gemiddeld flink achter bij de anderen en krijgen daarom in de VS een voorkeursbehandeling. In het bijzonder zie je dat in het onderwijs. Als je naar de vakken kijkt waar je mensen matsen kunt zie je opvallend veel meer negers dan op faculteiten waar iemand er beneden een zeker niveau van intelligentie helemaal niets van bakt.
Er komt dit jaar een aparte eindexamen plechtigheid voor zwarten op Harvard waarin hulde zal worden gebracht aan hun unieke worsteling en prestatie om te slagen aan deze elite opleiding waar men nog steeds moeite heeft met de historische banden die daar vanouds hebben bestaan met de slavernij. Aldus de organisatoren van de plechtigheid. Maar de mensen die U daar aan zult treffen komen praktisch allemaal uit de menswetenschappen
In april vorig jaar is in Wadsworth House, een van de huizen van Harvard, een plaat onthuld ter nagedachtenis van vier zwarten die in huishoudelijke dienst van Harvard hadden gewerkt en die nu in het bijzonder worden geëerd omdat de blanke rijkeluiszoontjes vroeger op ze neerkeken als een soort tweederangsburgers. Nu doen dit soort tweederangsburgers hier zelf eindexamen en dat vinden ze een bijzondere prestatie die twee dagen voor de algemene eindexamen ceremonie een aparte viering verdient.
Wat het natuurlijk vooral doet is de wereld duidelijk maken dat er nog een lange weg te gaan is voor de zwarten in de VS werkelijk geëmancipeerd zullen zijn.
Op de site http://abel.harvard.edu/people/junior.html kunt U de foto’s vinden van de leden van de wiskunde faculteit. Wiskunde is een vak dat – anders dan de juristerij of de Afrikaans Amerikaanse studies-  alleen met succes kan worden beoefend door mensen met een voldoende hoog i.q. . Kijkt U maar, U zult er geen negers aantreffen. Mensen in alle kleuren en schakeringen, maar geen negers. Het zelfde geldt voor https://chemistry.harvard.edu/pages/research.
De statisticus David Blackwell is bij mijn weten de grote uitzondering . Hij was de eerste zwarte hoogleraar überhaupt op een normale universiteit en het eerste zwarte lid van de Amerikaanse Academie van Wetenschappen.
Maar hij blijft een uitzondering. Dat is ook daarom zo vreemd omdat er tegenwoordig zo veel mensen zijn met een gemengde afkomst. Het lijkt wel of een portie Bantoe genen in dit opzicht een negatieve invloed uitoefent, die zwaarder weegt dan alle X en Y genen van alle andere blanke en gekleurde volkeren op de wereld.
Iets dergelijks zie je in de top van de wetenschap bij de verdeling tussen mannen en vrouwen. Bij de studenten is de verdeling man vrouw nog aardig in evenwicht met een duidelijke voorkeur van vrouwen voor de alfa en gamma vakken, maar bij de hoogleraren en helemaal bij de Nobelprijswinnaars is het mannelijke overwicht absurd groot.
Europeanen en Aziaten stammen allemaal af van een vrij kleine groep mensen die tienduizenden jaren geleden uit Afrika gemigreerd is. Zou er in het Y-chromosoom van deze groep iets gezeten hebben dat in het Y-chromosoom van Bantoe ‘s ontbreekt? Vrouwen hebben, zoals U weet geen Y-chromosoom.
Ik weet het niet maar het lijkt mij een onderwerp waar een bioloog die niet bang is om voor racist te worden uitgemaakt een interessante studie aan zou kunnen wijden.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, Amerika, onderwijs, wetenschap en filosofie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s