Vluchtelingen.

De Europese Commissie pleit voor het onmiddellijke ‘droogleggen’ van de vluchtelingenstroom via de route Libië – Italië uit angst voor de opkomst van Wilders en Le Pen. Als Wilders en Le Pen aan de macht komen, denkt de Europese Commissie, “komen de kernwaarden van de EU ernstig in gevaar. Wilders en Le Pen kunnen het hele EU-project opblazen”, zo citeert de Volkskrant EU-voorzitter Tusk en Europese Commissievoorzitter Juncker.
In een uitgelekt vertrouwelijk document laat Tusk zelfs weten bereid te zijn tot snoeiharde maatregelen die, als ze zouden worden voorgesteld door Geert Wilders, Marine Le Pen of een gemiddelde burger, als ‘extreemrechts’, ‘racistisch’, ‘onmenselijk’, ‘populistisch’ en ‘fascistisch’ zouden worden bestempeld. Zo wil Tusk de Libische kust ‘afgrendelen’ door een ‘beschermingswal op te trekken’. In feite komt het er op neer dat geen middel zal worden geschuwd om vluchtelingenbootjes voor de kust van Libië tegen te houden.
Ook in de voorstellen, die door de Europese Commissie nog zullen worden gepresenteerd, staat duidelijke taal: “Nog vóór de komende lente en zomer is doorslaggevende actie noodzakelijk”. Met die doorslaggevende actie wordt het stilleggen van de vluchtelingenstroom vanuit Libië bedoeld.
Reden voor deze paniek waren de naderende verkiezingen in Nederland, Frankrijk Duitsland, en Italië. In al deze landen dreigen populistische partijen aan de macht te komen. De Europese Commissie denkt dat dit vooral heeft te maken met ongenoegen over de Europese vluchtelingenpolitiek.

Nu de Balkan-route dankzij de EU-Turkije-deal is afgesloten komt de vluchtelingenstroom vooral via de Libië-Italië-route. Dit heeft behalve een hier ook veel doden ginder tot gevolg. In 2016 verdronken meer dan 4500 vluchtelingen tijdens hun overtocht in de Middellandse Zee.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.