Heather MacDonald.

De zwarte bevolking in de VS kwam in opstand toen de achttienjarige crimineel Michael Brown op 9 Augustus 2014 in Ferguson Missouri werd neergeschoten. Hij had een winkel beroofd en geprobeerd een politieman die hem wilde arresteren van zijn pistool te beroven. Die opstand was ten onrechte, maar had wel een zeker succes. De politie treedt minder op in de zwarte wijken en men heeft sindsdien in de VS geprobeerd de bespreking van zwarte misdrijven zo veel mogelijk uit de publiciteit en buiten de discussie te houden. Maar zoiets lukt altijd maar gedeeltelijk.
Heather MacDonald, docente aan de UCLA heeft een boek gepubliceerd dat zij The War on Cops heeft genoemd en waarin de slechte relaties tussen zwart en blauw nu eens van de andere kant worden benaderd. Over dat boek hield ze een lezing op de UCLA campus en die werd verstoord door aanhangers van de beweging Black lives matter. MacDonald wees erop dat in een periode van twintig jaar voorafgaande aan het incident het aantal geweldsdoden onder de zwarte bevolking spectaculair was gedaald maar dat het sinds 2014 weer snel aan het toenemen was.
De ordeverstoorders meenden dat ze over verkeerde cijfers beschikte en bleven riepen dat volgens hen zwarte levens er toe doen. Toen MacDonald wees op de inconsistentie liep de zaak helemaal uit de hand. Een paar dagen later hield ze een soortgelijke lezing op het Claremont McKenna College in Californië, met een soortgelijk resultaat. Haar lezing werd onderbroken door protesterenden en zij kwam onder politie begeleiding weer naar buiten.
Dit zijn nationaal socialistische methoden en waarom de Amerikaans overheid daar niet strenger tegen optreedt is misschien niet helemaal begrijpelijk.
Misschien begrijpt U het iets beter als U nog eens de speech doorleest die president Obama hield naar aanleiding van de affaire Brown:
The death of Michael Brown is heartbreaking, and Michelle and I send our deepest condolences to his family and his community at this very difficult time. As Attorney General Holder has indicated, the Department of Justice is investigating the situation along with local officials, and they will continue to direct resources to the case as needed. I know the events of the past few days have prompted strong passions, but as details unfold, I urge everyone in Ferguson, Missouri, and across the country, to remember this young man through reflection and understanding.
Al roept hij daarin op tot rust, hij kiest duidelijk partij tegen de politieman en voor de crimineel. Hij heeft er voor gezorgd dat in Ferguson het blanke hoofd van de politie vervangen werd door een zwarte man. De politieman die de schoten op Brown had gelost verdween uit het politiekorps zonder schadevergoeding en zal ook niet terugkeren nu hij volledig van blaam is gezuiverd. Dat wil hij zijn collega’s niet aandoen, zegt hij.
Waarom? vraag je je af, nu uit het grand jury proces en de onderzoeken toch bleek dat de man onschuldig was aan het gebeuren en dat alle schuld bij Brown lag. Als Obama de relaties tussen zwarten en politie had willen verbeteren had hij de nasleep van de Ferguson affaire anders aan horen te pakken. Hij koos niet voor de zwarte bevolking die er alleen maar op achteruit is gegaan, hij koos voor het criminele element en dat hoort hem blijvend kwalijk te worden genomen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, overheid, strafrecht en criminologie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s