Ronald Plasterk.

Ronald Plasterk heeft het uiterlijk van een kapelaan. Intussen, nu hij wat ouder is, misschien wel dat van een pastoor. Nog steeds jong, maar toch vooral vroom. Hij ziet er rooms uit en zo gedraagt hij zich ook wel.
Hij claimt een atheïst te zijn, maar dat moet U zien als een typisch rooms katholieke aanpassing aan het tijdsgewricht. Het ietsisme is een moderne vorm van katholicisme en Plasterk is er de uitvinder van. De kerk heeft zich altijd aan weten te passen aan de veranderingen in de samenleving en dat is Plasterk nu namens de moderne katholieken aan het doen.
De man is zeker intelligent, anders was hij niet op dat Hubrecht Instituut terecht gekomen, maar heeft ook dat typisch roomse gebrek aan zelfvertrouwen, anders had hij die baan in Utrecht nooit ingeruild voor zo ’n slappe carrière in Den Haag. Als politicus scoort hij niet hoog en ook over zijn kwaliteiten als bestuurder hoor je weinig.
Hij had zijn wetenschappelijke carrière internationaal moeten voortzetten en liefst in Amerika. Daar had hij toegevoegde waarde gehad maar als politicus kunnen we hem net zo missen als de PvdA, waar hij voor gekozen heeft.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in Amerika, Nederland, politiek, wetenschap en filosofie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s