De Nederlandse politie.

De bedrijfscultuur bij de Nederlandse politie is er niet een van openheid en oprechtheid. Wat de politie in het openbaar vertelt moet U, met andere woorden, als regel met een korrel zou nemen. Bovendien is er dan ook nog sprake van grote tegenstellingen tussen de top en de lagere rangen, zodat, wanneer U Erik Akerboom iets hoort verklaren, er verscheidene korrels zout aan te pas komen
De Nederlandse politie staat in het buitenland slecht aangeschreven, ongeveer zoals dat een generatie geleden het geval was met de Amsterdamse politie bij de Nederlandse collega’s. We hebben toen een periode gehad waarin Amsterdam uitgesloten werd van de nationale inlichtingenuitwisseling en iets dergelijks vindt nu plaats op Europees niveau tegenover Nederland. Te veel info komt via Nederland bij de onderwereld terecht. Daarnaast hebben we hier nog het probleem van de positieve discriminatie, waardoor aan allochtone agenten lagere eisen worden gesteld dan aan de autochtone en de allochtone criminaliteit als gevolg daarvan extra veel nuttige informatie ontvangt uit het corps.
Als U meent dat ooit nog verbeterd kan worden dan vergist U zich. Het enige wat erop zit is een nieuwe corps opbouwen naast het oude met eigen taken en dat nieuwe corps langzamerhand de plaats van het bestaande corps in te laten nemen. An hebben we over een generatie misschien weer een politie waar we wat mee kunnen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in ethiek, Nederland, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.