Geweld bij de Sinterklaas intocht.

Een Nederlandse rechter heeft donderdag Jerry Afriyie ontslagen van rechtsvervolging. Afriyie werd vervolgd wegens mishandeling van een agent bij een anti-Zwarte Pietenprotest in Gouda. Het O.M. eiste een geldboete van 1.500 euro. Even de achtergrond.
Afriyie werd twee jaar geleden aangehouden bij de Sinterklaas intocht in Gouda die hij met wat anderen probeerde te verstoren. Hem werd ‘weerspannigheid en mishandeling van een agent’ ten laste gelegd, onder meer vanwege hard in een been knijpen van een agent, die zijn collega ´s was te hulp geschoten. Waarom Afriyie werd ontslagen van rechtsvervolging is niet duidelijk. Waarschijnlijk betreft het hier het zoveelste geval van positieve discriminatie. In het persbericht dat de rechtbank uitgaf stond onder meer het volgende:
‘Voor de politie was er daarom geen noodzaak om verdachte direct zonder enig verbaal contact vast te pakken en hem uit de ketting van demonstrerende personen te trekken. Dit betekent dat de politieambtenaren die direct bij de aanhouding van de man waren betrokken, niet werkzaam waren in de rechtmatige uitoefening van hun bediening. Naar het oordeel van de rechtbank was bij de man sprake van paniekreactie zodat hij is niet strafbaar voor dit verzet en de mishandeling van de politieambtenaar. De man is daarom ontslagen van alle rechtsvervolging.’
Niet concludent, zou je zeggen, die redengeving bij dit vonnis, maar positieve discriminatie is wel vaker een zaak van je verstand op nul zetten en maar wat roepen.
Vandaag stond er een artikel in het Parool van deze zelfde Afriyie. Het ging over blanke organisaties die geld opstrijken voor symbolische hulp bij de bestrijding van racisme. Dat geld zou naar zwarte organisaties horen te gaan die daadwerkelijk wat doen aan discriminatie!
Racisme zit volgens Afriyie in ons DNA. Als hij daar gelijk in zou hebben, heeft het weinig zin om er actie tegen te voeren. Dan is er eigenlijk maar één verstandige oplossing: Afriye en al die andere zwarte mensen die zich gediscrimineerd voelen moeten terug gaan naar een eigen land waar alleen zwarten wonen en dus per definitie niet wordt gediscrimineerd. Dat is wat ons betreft in de eerste plaats terug naar Suriname en de Nederlandse Antillen maar uiteindelijk is dat natuurlijk terug naar West Afrika. Het probleem daarbij is dat Afriyie niet alleen van Bantoe negers afstamt maar zichtbaar ook van blanke slaven handelaren. Onder zijn voorouders telt hij zowel blanke als zwarte slavenhandelaren met andere woorden. Dus is het ook niet zo vreemd dat hij zich hier niet thuis voelt. Toen hier voor het eerst een schip met slaven aankwam liet de burgemeester van Middelburg die mensen prompt vrij. Die slaven waren in Afrika gevangen genomen in de eeuwige oorlogen van de zwarten onderling en verkocht aan de blanke forten aan de Afrikaanse westkust. Vandaar werden ze verscheept, eerst naar het Iberisch schiereiland en later naar de beide Amerika’s. De poging om ook in Noord West Europa een markt voor slaven te vinden mislukte totaal.
De reden waarom mensen als hij hier gediscrimineerd worden is niet omdat hij van slaven afstamt maar van slavendrijvers en slavenhouders. Die moeten we hier niet zo. En als zo´n man door de politie wordt tegengehouden als hij kleine kinderen in gevaar brengt door een Sinterklaas optocht te verstoren, dan vind je hier tegenwoordig rechters in dit land die zo iemand ontslaan van rechtsvervolging als hij zich met geweld verzet. Het moet niet gekker!

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in strafrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s