De toekomst gaat glippen.

Zeven miljard mensen is teveel, vooral als het merendeel ervan bestaat uit primitieve mensen die jaarlijks een groot geboorteoverschot vertonen, dank zij de steun die zij ontvangen uit de beschaafde wereld. Die westerse wereld weigert na te denken over de gevolgen van de overbevolking op de wereld. De humanistische ideologie brengt mee dat alle mensen als gelijk en gelijkwaardig worden beschouwd en dat ze allemaal het recht hebben om oud te worden en zich voort te planten. Het humanisme denkt in individuen en niet in groepen, laat staan in overschotten van mensen.
Maar mensen leven niet alleen op de wereld. Er moet daarop ook plaats zijn voor ander leven, voor flora en voor fauna. De wereld hoort bovendien niet alleen bewoonbaar te blijven voor deze generatie, maar ook voor latere. Dat zal alleen mogelijk blijken als we ons beleid aanpassen en het aantal mensen in Afrika, Zuid Amerika en delen van Azië drastisch terug brengen naar een niveau dat volgens de geleerden ook op langere termijn houdbaar is. De westerse wereld zelf is intussen behoorlijk stabiel. Voor zover er daar nog sprake is van groei wordt die veroorzaakt door immigranten uit andere delen van de wereld
Hoe aan de bevolkingsgroei een einde zou moeten maken en de bevolking terug zouden moeten brengen naar twee miljard, is een probleem met heel veel aspecten. Het lijkt dringend nodig dat eerst de geleerden en dan het publiek zich hier mee bezig gaat houden. Doen we niets dan glipt de toekomst van de wereld ons door de vingers.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in maatschappelijk, wetenschap en filosofie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.