De ware Waarheid.

De vroegere redacteuren van De Waarheid, de partijkrant van de Communistische Partij Nederland , zijn naar praktisch alle dag- en weekbladen uitgezwermd, met inbegrip van De Telegraaf. Over hun politieke voorkeur zegt dit minder dan over hun journalistieke bekwaamheden, al valt wel op dat zij, wanneer zij als columnist of commentator standpunten moeten innemen, zij de vrijheid van meningsuiting, verdraagzaamheid en grondrechten als regel tot kernthema van hun betoog maken
Nogal wat theoretici die als medewerkers van het wetenschappelijk bureau van de CPN[1] het marxisme-leninisme ten grave hebben gedragen, hebben het als politicologen, sociologen, economen en een enkele jurist tot hoogleraar of publicist gebracht. Paul Scheffer, Gabriel van den Brink, Meindert Fennema, Duco Hellema en Theo de Roos, allemaal oud-communisten, staan midden in het publieke debat en allemaal op de barricade voor de mensenrechten.
Verder staan hun bijdragen volledig los van hun communistische verleden. Ella Vogelaar, oud lid van de CPN en in de jaren tachtig nog voorzitter van de grootste onderwijsvakbond (ABOP) , is president- commissaris van Unilever Nederland geweest, de eerste vrouwelijke president-commissaris bij een beursgenoteerd fonds.
De centrale hal in het Amsterdams Medisch Centrum is vernoemd naar Harry Verheij, oud-wethouder in Amsterdam. In het gebouw van de Tweede Kamer bevindt zich een Marcus Bakkerzaal, allemaal relieken van de e CPN waar het talent welig tierde ondanks de knoet van Paul de Groot en de zijnen.

[1] in het tijdschrift Komma

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, ideologie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.