Overbevolking en antisemitisme.

U vraagt zich misschien af wat die met elkaar te maken hebben maar in de praktijk blijkt dat het daarbij om dezelfde soort mensen gaat. Als we geen antisemieten meer zouden hebben op aarde waren er meteen ook een paar miljard mensen minder.
De onrust die in de Arabische landen heerst dateert van lang voor de Arabische lente. Zij wordt in het algemeen geweten aan de werkloosheid daar. Men vindt in dat verband in Europa en Amerika dat het economische systeem daar op de schop moet. Hoe precies, daar laat niemand zich over uit en dat is geen toeval. Een andere en betere methoden van productie in Arabische landen is een wensdroom waar niets van zal komen zonder een voorafgaande ingrijpende culturele verandering.
Het probleem van Arabië en zwart Afrika is de overbevolking en voor Arabië en delen van Afrika komt daarbij een delinquente godsdienst. Zowel t.a.v. die overbevolking als van die godsdienst hebben we een barrière opgeworpen in ons denken. Het humanisme staat niet toe aan een van tweeën iets te doen.
Op de klimaattop van 2015 heeft men het over deze twee onderwerpen daarom niet gehad, al is duidelijk dat ook aan de klimaat wijziging weinig te doen zal zijn als de wereldbevolking niet tot handzamer proporties wordt teruggebracht. Manageable in dit verband is niet meer dan twee miljard mensen op aarde.
Maar wat dan met de vervuiling die in de industriële naties wordt geproduceerd? Dat vraagt U zich, denk ik, af, want zo leest U het en hoort U het in de media. Die milieuvervuiling is vooral het gevolg van een overmaat aan productie die nodig is om die extra vijf miljard mensen in leven te houden. Dat kunnen ze zelf niet en dat doet dus de industriële wereld voor ze. Tegenwoordig is dat niet alleen meer Amerika en Europa maar ook Oost Azië.
De klimaat overeenkomst die in Parijs gesloten is en waar Jesse Klaver zo enthousiast over sprak in het programma Buitenhof, zal niet worden nageleefd wanneer als gevolg daarvan de productie zou zakken beneden het peil dat nodig is om al die mensen in leven te houden. We zullen daarom iets moeten doen aan de mondiale overbevolking. Hier in Europa betekent dat meer in het bijzonder iets aan de bevolkingsexplosie die plaats vindt in Arabië en Zwart Afrika.
Voorlopig denk ik dat het vooral verstandig zou zijn om te gaan zorgen voor een immens opvangcentrum ergens ver weg van de conflict gebieden, maar wel in Afrika. Bijvoorbeeld aan de grens tussen Marokko en Mauritanië. Dat zou voor Afrika goed zijn en het zou ons een mogelijkheid bieden om de stroom, die nu zijn weg naar Europa gevonden heeft, te blokkeren en af te leiden, een andere kant op.
Intussen lijkt het me erg verstandig ons voortaan zo weinig mogelijk meer te bemoeien met burgeroorlogen en andere vormen van geweld in Arabië, behalve als die tegen Israël of andere westerse landen worden gericht[1].

[1] Heeft U zich wel eens afgevraagd waar al die wapens vandaan komen die in Syrië, Jemen en al die andere centra van extreem geweld worden gebruikt? Zou het niet mogelijk zijn dat Rusland, China, Europa en Amerika onderling afspreken dat geen wapens hun landen meer verlaten zonder dat een gemeenschappelijk comité van die landen daar toestemming voor gegeven heeft? Als we Arabieren geen wapens meer leveren en ze het vooraan weer met pijl en boog moeten doen, verlaag je het niveau van het geweld op de wereld aanzienlijk.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, Amerika, ethiek, europa, geweld, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s