Discriminatie in Buitenhof.

Bij Buitenhof waren een Hindoestaans/Creoolse wethouder uit De Haag, een wethouder uit Almere en een burgemeester van Weert te gast. Het onderwerp was de inburgering van allochtonen. Alle drie vonden ze dat je immigranten die je eenmaal binnen had gelaten welkom moest heten en dat je als gemeente verplichtingen had tegenover de nieuwkomers. Die moesten zelf ook wel wat doen, vond vooral Almere, maar je mocht er toch niet teveel van verwachten, vonden Weert en Den Haag.
Vooral de Haagse wethouder was nogal fel en leek in zijn functie te zijn terecht gekomen als gevolg van positieve discriminatie. Hij leek met zijn luide geroeptoeter niet erg geschikt voor de functie die hij in de Hofstad vervult. Waarom sturen ze zo ’n man nu niet terug naar Suriname, waar hij thuis hoort? Ze zouden hem daar een opvangcentrum voor migranten van Afrikaanse afkomst kunnen laten opzetten. Dan kan hij zich uitleven en kunnen we tegelijkertijd Suriname een broodnodige economische opkikker geven. Je zou meteen alle immigratie uit Suriname kunnen stoppen en de mensen, die na de onafhankelijkheid hier naar toe zijn gekomen uit dat land, weer terug kunnen sturen. Daar kunnen ze zich dan nuttig maken met wat ze hier geleerd hebben maar dan voor hun eigen landgenoten.
Wat Syriërs en andere Arabieren betreft, daar moet een opvangcentrum voor komen buiten Europa. Dan hoeven ze ook geen Nederlands te leren, wat in de prakrijk een onoverkomelijk probleem blijkt te zijn.
Al die immigranten krijgen om een onnaspeurlijke reden uit Uw belastinggeld, maar zonder Uw toestemming, een cadeau van tienduizend euro. Dat geld moeten ze terugbetalen als ze hun verplichtingen niet nakomen. Dat vond de Hagenees onfatsoenlijk. Daardoor kwamen de nieuwe bewoners van zijn stad in de schuldsanering en wie schoot daar nu wat mee op?
Op zich had hij daar gelijk in. Ze zouden dat geld natuurlijk helemaal niet moeten krijgen, dan hoeft het ook niet te worden terugbetaald. Voor echte vluchtelingen, die een normaal mens er altijd meteen uit kan pikken, kun je dan een uitzondering maken. Maar dan heb je het over een kleine en overzichtelijke groep. Ik zou niet weten waarom economische migranten als deze Surinamer en al die Arabieren hier op onze kosten onderhouden moeten worden. En dat ze als ze hier wonen Takki Takki kunnen blijven spreken en dan natuurlijk geen baan krijgen, dat is een misstand.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in onzin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.