Kinderwagens.

Toen ik naar Albert Heijn liep voor de dagelijkse boodschappen kwam ik zeven vrouwen tegen met kinderwagens. Zo op het blote oog één moeder en zes oma’s. Verder nog een pa met kind en een mevrouw met een hondje in haar kinderwagen, samen negen kinderwagens. Dat is meer dan anders, maar het was ook mooi weer.
Het is grappig hoe je aan zoiets simpels kunt zien hoe de samenleving veranderd is. Moeders werken, net als vaders en wie toevallig thuis is gaat wandelen met de baby of kleuter. Als de kinderen niet in het kinderdagverblijf zijn is de zorg overdag in de meeste gevallen een zaak voor oma’s. Nannies, daar doen we niet zo aan in Nederland, ook al zouden we ons dat best kunnen veroorloven.
Ik denk dat oma’s die betrokkenheid bij hun kleinkinderen wel leuk vinden en nieuw is het eigenlijk ook niet. Vroeger werkten mannen en vrouwen ook allebei overdag, ze moesten wel want iedereen was arm. Kinderen gingen mee naar het land of waren thuis waar oma voor ze zorgde. Niets nieuws onder de zon dus eigenlijk, behalve dan die kinderwagens.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in zo maar wat. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.