Geert Wilders en Marine Le Pen

Geert Wilders en Marine Le Pen hebben in de wereld een soortgelijke reputatie als Le Pen sr. en Jörg Haider van de FPÖ. Dat is niet terecht. Wilders is een paar jaar geleden de toegang tot Engeland ontzegd en nu zijn er acties in Australië om het visum in te trekken waarmee hij dat land wilde bezoeken.
Le Pen heeft haar vader uit het FN gezet en doet haar best van het Front National een normale democratische rechtse partij te maken. Wilders en zijn PVV zijn nooit iets anders dan democratisch geweest. De reden dat hij maar twee leden tot zijn partij toelaat, zich zelf en een door hem gecontroleerde stichting is juist om ongewenste, ondemocratische, elementen buiten te kunnen houden.
Een interview dat Geert Wilders ooit in Denemarken werd afgenomen[1] heeft aan beide zijden van het politieke spectrum misverstanden laten ontstaan. Wat Wilders wilde kon niet volgens de interviewer: miljoenen moslims Europa uitzetten. Het gevaar waar Wilders voor wilde waarschuwen in het interview sprak de geciviliseerde Denen en Nederlanders die de achterban vormen van de interviewer totaal niet aan.
Wilders zei tijdens dat interview een paar keer nadrukkelijk dat het hem niet om de individuele moslims ging, die hij in meerderheid net zulke mensen vindt als U en ik, maar om de moslimgemeenschap die hij een gevaar vindt voor onze eigen samenleving. Maar het verschil tussen de individuele Marokkanen die hij terug wilde sturen naar waar ze vandaan kwamen en hun gemeenschap, kon hij niet duidelijk maken. Hij herhaalde steeds dat wie zich in die moslim samenleving tot criminaliteit laat verlijden en weigert om de hier geldende normen te aanvaarden maar weg moet, terug naar de Dar al Islam.
De Deense interviewer begreep niet wat Wilders bedoelde en vroeg hem steeds opnieuw hoeveel mensen er dan uit Europa weg zouden moeten. Wilders antwoordde ook iedere keer het zelfde: wie zich niet aanpast en hier een moslimgemeenschap wil invoeren met de Sharia, en discriminatie van vrouwen en homo’s, die moet maar weg. Meer in het bijzonder al die mensen uit de moslimwereld die hier nu al veroordeeld zijn en achter de tralies hebben gezeten.
Echt helder was het allemaal niet en voor- en tegenstanders van Wilders haalden er achteraf uit wat in hun kraam te pas kwam. Wat wel duidelijk was, was dat Wilders een stop wilde op de verdere immigratie van islamisten. Hoe hij dat juridisch ziet blijft raden, want godsdienst als criterium voor het weigeren van een inreisvisum of een vergunning tot voorlopig verblijf gaat het niet redden bij het Hof EVRM. En wie het EVRM verdrag opzegt kan ook vertrekken uit de EU.
Ik denk dat er wel zo’n vier miljoen autochtone Nederlanders zouden kunnen zijn die op dezelfde manier van de ‘tsunami van moslims’ af willen als Wilders, maar ze hebben geen van allen een idee hoe. Het komt er op neer dat Wilders eerst maar eens moet proberen een meerderheid te krijgen in het Nederlandse parlement. Pas als dat lukt en als dan ook in de andere noordelijke landen van de EU een soortgelijke rechtse meerderheid ontstaat, krijgt hij een been om op te staan.
Dan zou hij de wet kunnen verzetten en samen met gelijkgezinden in Europa de lange weg bewandelen die nodig zal blijken om de invasie ongedaan te maken, waar heel West Europa volgens hem nu onder te lijden heeft. Stap voor stap en beetje bij beetje. Doet hij het anders dan komt hij van de regen in de drup en houden we hier bovendien aan het einde een soort Europa over waar je ook niet meer zou willen leven.
Het zou daarom wel erg plezierig zijn als de mensen als die interviewer zouden proberen Wilders te begrijpen en met hem in discussie zouden gaan. De man vertegenwoordigt echt een flink deel van onze medeburgers en om zo veel mensen te negeren gaat in elk geval niet helpen.
[1] http://www.youtube.com/watch?v=FMk6F_oHiCM

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in europa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s