De verkiezingen in Frankrijk.

Als Emmanuel Macron de verkiezingen gaat winnen in Frankrijk, is daarmee het terrorisme in Frankrijk min of meer gelegitimeerd. Hij houdt het kolonialisme verantwoordelijk voor de problemen met de Arabische en Afrikaanse wereld en noemt dat een misdaad tegen de menselijkheid. De terreur aanslagen moeten dan maar als een soort boetedoening van de Fransen worden beschouwd. Islamofobie beschouwt hij als het ernstigste kwaad in zijn land. Dat Georges Bensoussan, Pascal Bruckner en Renaud Camus voor de kadi zijn gesleept wegens islamofobie, ziet hij als terecht optreden van de overheid.
Na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 wilde Frankrijk in meerderheid de terroristen hun Franse nationaliteit afpakken, zelf als zij in Frankrijk waren geboren. De Senaat stemde tegen dit plan en vond dat de maatregel alleen mocht gelden voor mensen met een dubbele nationaliteit. Juridisch een juist standpunt, maar erg weinig creatief. Verbanning zou weer ingevoerd kunnen worden als straf en uitsluitend voor het misdrijf van terrorisme. Dat misdrijf zou dan vervolgens weer zo kunnen worden gedefinieerd dat alleen de Charlie Hebdo-achtigen er onder zouden vallen.
De meerderheid in de Assembleé Nationale wilde ook dat Franse ingezetenen met enkel een Frans paspoort dat kwijt konden raken, omdat iedereen volgens hen voor de wet gelijk moest zijn, maar daar wilde de Senaat weer niet aan. Hollande, die onmogelijk voor een stevige president kan worden gehouden, heeft het er toen maar bij laten zitten en het wetsvoorstel weer ingetrokken.
Als een Fillon of Marine Le Pen de verkiezingen straks gaat winnen staat Frankrijk er beter voor. Misschien dat er dan eindelijk eens iets zal gaan gebeuren om de dood van de volgende slachtoffers te wreken:
Frédéric Boisseau, 42 jaar, onderhoudsmedewerker
Franck Brinsolaro, 49 jaar, politieman en lijfwacht van Charb
Cabu (Jean Cabut), 76 jaar, cartoonist
Elsa Cayat, 54 jaar, psychiater en columnist
Charb (Stéphane Charbonnier), 47 jaar, hoofdredacteur en cartoonist van Charlie Hebdo
Philippe Honoré, 73 jaar, cartoonist
Bernard Maris, 68 jaar, econoom, redacteur en columnist
Ahmed Merabet, 42 jaar, politieman
Moustapha Ourrad, 60 jaar,[7] corrector
Michel Renaud, 69 jaar, gastcolumnist
Tignous (Bernard Verlhac), 57 jaar, cartoonist
Georges Wolinski, 80 jaar, cartoonist
Allemaal mensen die bij de aanslag op Charlie Hebdo om het leven zijn gekomen.
President Hollande zei op 15 november wel dat zijn land in oorlog was met het terrorisme. Maar niemand heeft daar vervolgens veel van gemerkt. Een flink aantal schrijvers en intellectuelen met kritiek op de islam zijn ondergedoken zoals Geert Wilders hier bij ons en het terreurmoorden is er gewoon doorgegaan

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in afrika, allochtonen, Frankrijk, Midden Oosten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s