Blind zijn ze als mollen.

Volgens de Nederlandse media stelde president Trump tijdens zijn verkiezingscampagne dat de NAVO weinig toekomstperspectief had. Hij zou de organisatie bij herhaling verouderd en achterhaald genoemd hebben. Dat is niet zo.
Wat Trump in werkelijkheid zei is dat de Europese NATO landen hun verplichtingen niet nakwamen, zodat de effectiviteit van de NAVO voor een disproportioneel deel op de schouders van de VS was komen te rusten.
Daar had hij gelijk in. Sommige van die Europese landen gaan daar wel wat aan doen, maar Nederland en Duitsland bijvoorbeeld doen op geen stukken na genoeg en zijn ook niet van plan hun achterstand op korte termijn te gaan inlopen. Onder Obama hebben ook de VS hun defensie-uitgaven naar beneden bijgesteld maar nog steeds besteedde men daar in 2015 3,37% van BNP aan defensie terwijl dat voor alle Europese landen tezamen maar 1,43% was, of minder dan de helft. In Nederland waren de uitgaven in 2014 1,1% van BNP, voor het merendeel personele uitgaven voor mensen die op kantoren zitten in Den Haag.
In 1991 had Nederland nog 211 F-16 ‘s; die zijn vanaf 1979 aangeschaft en intussen dus behoorlijk oud. Hiervan waren er in 2014 nog 61 operationeel. De opvolger wordt de F-35, of Joint Strike Fighter (JSF). Nederland heeft in 2013 twee testvliegtuigen aangeschaft. Het plan is om vanaf 2019 37 van deze nieuwe jachtvliegtuigen kopen. Te hopen valt dat de SP dan niet in de regering zit, wat daar wil men een miljard op defensie gaan bezuinigen.
De nalatigheid van landen als Nederland blijkt in volle omvang als er op ons leger een beroep wordt gedaan en we werkelijk operationeel moeten worden. Dan zijn er opeens overal te korten en worden soms de tanks en vliegtuigen gekannibaliseerd, d.w.z. onderdelen uit het ene toestel gesloopt om het andere in de lucht te kunnen houden.
Het lijkt me duidelijk dat de 7,7 miljard, die er volgens de rijksbegroting aan defensie is uitgegeven, maar die dus vooral wegloopt naar salarissen, vergeleken met de uitgaven aan Sociale Zaken en Werkgelegenheid (32.625.672 euro) een behoorlijk end te kort schiet.
Per 1 januari j.l. zijn de uitkeringen ingevolge de Participatiewet, IOAW en IOAZ, AOW, Anw, Wajong, WW, WIA, WAO, ZW en TW allemaal aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk minimumloon per 1 januari 2017. Waar gaan die uitkeringen heen? Voor zover ik weet is de laatste keer, dat er een etnische verdeling van de sociale uitgaven werd gepubliceerd, in 2000 geweest, onder verantwoordelijkheid van minister Vermeend. Dit kwam eruit.
Zes van de tien Turkse en Marokkaanse mannen tussen de 40 en 64 bleken met een uitkering (WAO, WW of bijstand) thuis te zitten. Bij Nederlandse mannen van die leeftijd is dat twee op de tien. Jongere allochtonen zaten vaker om psychische redenen in de WAO dan autochtone Nederlanders en allochtonen werden vaker volledig afgekeurd. Vooral de bijstand blijkt een vergaarbak te zijn voor allochtonen. Hierin zijn niet alleen Turken en Marokkanen oververtegenwoordigd, maar alle etnische minderheden. Terwijl van de Nederlandse mannen tussen 15 en 39 jaar 1,4 procent een bijstandsuitkering heeft, liggen die percentages voor minderheidsgroepen vijf tot tien maal zo hoog.
Onbegrijpelijk is dat allemaal niet, want de gemakkelijke verkrijgbaarheid van uitkeringen is een van de belangrijkste redenen voor de enorme toename van de immigratie uit de Arabische landen en zwart Afrika. Dat dit zo was wisten ze in Den Haag dus als sinds de laatste eeuwwisseling. Een simpele ingreep in de wetgeving waardoor immigranten afkomstig van buiten de EU pas na twintig jaar verblijf in Nederland recht krijgen op uitkeringen had ons dus die massale immigratie van deze eeuw kunnen besparen.

Advertenties

Over akasdorp

gepensioneerd advocaat
Dit bericht werd geplaatst in allochtonen, geld en economie, overheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.